2ος Δρόμος Υγείας από το ΕΠΑ.Λ Σύρου

Ο δρόμος της σωματικής άσκησης και της αλληλεγγύης

  • Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2020 - 06:12

«Ναι» στην κίνηση, «ναι» στην Υγεία λέει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Επαγγελματικό Λύκειο Σύρου, το οποίο καλεί και πάλι μικρούς και μεγάλους να αναδείξουν τη σημασία της σωματικής άσκησης, λαμβάνοντας μέρος σε μία δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.  

0 2ος Δρόμος Υγείας για άνδρες, γυναίκες και εφήβους με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μιαούλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Η διαδρομή συνολικής διάρκειας 2,8 χλμ. μπορεί να διανυθεί με τρέξιμο ή περπάτημα. Η αγωνιστική κατηγορία θα ξεκινήσει στις 16:15 και λίγο αργότερα (16:30) θα δοθεί το σήμα εκκίνησης για την κατηγορία συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όλοι οι ενήλικες άνδρες και γυναίκες, οι έφηβοι/ες άνω των 12 και παιδιά κάτω των 12 ετών με συνοδεία κηδεμόνα.

Κατηγορίες

  1. Αγωνιστική:

α) ανδρών (γεννηθέντες μέχρι το 2001)

β) γυναικών (γεννηθείσες μέχρι το 2001)

γ) αγοριών (γεννηθέντα από 2002 έως 2007)

δ) κοριτσιών (γεννηθέντα από 2002 έως 2007)

 

  1. Συμμετοχής:

Η κατηγορία αυτή αφορά στη διάνυση της απόστασης με περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο. Δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια και τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα συμμετέχουν με τη συνοδεία κηδεμόνα.

Οι ανήλικοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε από τις δύο κατηγορίες θα πρέπει κατά την παραλαβή του αριθμού τους να προσκομίσουν βεβαίωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους. Υπόδειγμα βεβαίωσης συγκατάθεσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.epalsyrou.gr.

Έπαθλα

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνιστικής κατηγορίας θα απονεμηθεί μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ σε όλους όσοι ολοκληρώσουν τη διαδρομή θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στο νεαρότερο και το μεγαλύτερο σε ηλικία συμμετέχοντα ανεξαρτήτου κατηγορίας, στο σχολείο με την πολυπληθέστερη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών συνολικά και στο τμήμα γενικής παιδείας του ΕΠΑΛ Σύρου με την πολυπληθέστερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Οι απονομές θα γίνουν στο σημείο του τερματισμού μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Στο σημείο εκκίνησης θα υπάρχει "κουτί ελεύθερης εισφοράς" με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί για την αποκατάσταση της παραπληγίας του πρώην μαθητή του ΕΠΑΛ Σύρου, Δημήτρη Ρίζου.

Ιατρική κάλυψη και τροφοδοσία

Στο χώρο των αγώνων θα υπάρχουν δύο εξειδικευμένα άτομα στην παροχή πρώτων βοηθειών. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Συστήνεται στους/στις συμμετέχοντες/ουσες της Αγωνιστικής Κατηγορίας να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Κατά μήκος της διαδρομής, μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα υπάρχει πάγκος τροφοδοσίας νερού, ενώ στον τερματισμό θα προσφέρονται νερό και φρούτα στους συμμετέχοντες.