Ψήφισμα του Συλλόγου Γυναικών Αντιπάρου για τα αιολικά πάρκα

• Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:06

Σήμερα στις 12-02-2020 το Δ.Σ Συλλόγου Γυναικών Αντιπάρου συνεδρίασε και αποφάσισε το παρακάτω ψήφισμα για την πεζοπορία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο στη 16-02-2020 με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» .

Δυστυχώς δεν θα παρευρεθούμε λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης μας .

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, Δηλώνουμε ότι συμπορευόμαστε με τη θέση της Επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών στη ΠΑΡΟ αλλά και γενικότερα στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ Στηρίζουμε  τον αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασής τους. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον των νησιών μας Αντίπαρο και Πάρο που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο. Μια κληρονομιά που πρέπει να προστατεύσουμε  για την σημερινή και τις μελλοντικές γενιές.

Ως Μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ έχουμε ήδη υπογράψει Ψήφισμα «για να σταματήσουν οι εγκαταστάσεις των  ανεμογεννητριών στις Κυκλάδες» και υιοθετούμε τη πρόταση για τη δημιουργία ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ υπό  την προστασία της UNESCO, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ήπιου αναπτυξιακού μοντέλου για τα νησιά μας.