Χωρίς να λείπουν οι αναφορές στα γνωστά στους επισκέπτες νησιά της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Ίου, ειδική μνεία στο άρθρο των NY Times γίνεται για τη... χαλβαδόπιτα

Οι New York Times για τα ελληνικά νησιά

Τα ελληνικά νησιά έχουν την... τιμητική τους σε δημοσίευμα των New York Times, που αναφέρεται στις ξεχωριστές ομορφιές κάθε νησιωτικού συμπλέγματος της ελληνικής επικράτειας.

Για τις Κυκλάδες, οι NY Times, μία από τα μεγαλύτερα Αμερικανικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ενδείκνυνται για διασκέδαση, αλλά και αποσυμπίεση από το άγχος.

Πιο συγκεκριμένα, στην εισαγωγή του άρθρου αναφέρεται, ότι “η Ελλάδα δέχεται περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε χρόνο, με τους περισσότερους εξ αυτών, να κατευθύνονται σε μία από τις έξι νησιωτικές περιφέρειες της χώρας. Η επιλογή για το πού θα πάει κανείς, εξαρτάται από την πύλη εισόδου που θα επιλέξει – η Ελλάδα έχει 15 διεθνείς αερολιμένες – και ποσος θα είναι ο διαθέσιμος χρόνος για τις διακοπές. Η μετακίνηση με πλοίο είναι ιδανική για να γυρίσει κάποιος τα νησιά, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που επισκέπτεται πρώτη φορά τη χώρα. Η θέα από τη θάλασσα μπορεί να κόψει την ανάσα, ενώ κατά τη διάρκεια των αρκετών στάσεων στα διάφορα λιμάνια των νησιών, διάφοροι έμποροι ανεβαίνουν στα πλοία, πουλώντας λιχουδιές, όπως οι χαλβαδόπιτες, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, στη διάρκεια του ταξιδιού σας προς Κυκλάδες”.

Όπως αναφέρεται συμβουλευτικά προς τους αναγνώστες, “αν και μερικά νησιά μπορεί γεωγραφικά να φαίνονται κοντά, τα ταξίδια με το πλοίο μπορεί να είναι πολύωρα, καθώς γίνονται πολλαπλές στάσεις, ή δεν υπάρχουν καθημερινές αναχωρήσεις”.

Για τις Κυκλάδες, το δημοσίευμα των New York Times σημειώνει, ότι “οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στις Κυκλάδες με αεροπλάνο ή πλοίο από την Αθήνα. Οι Κυκλάδες έχουν συχνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ των νησιών, εκ των οποίων η Μύκονος και η Ίος είναι γνωστές για το νυχτερινό ξεφάντωμα και τα πρωινά σε κάποιο beach bar ή σε ιδιωτικές βίλες. Τη δεκαετία του '70, η γειτονική Πάρος έσφυζε από τουρισμό, καθώς ήταν προορισμός διασκέδασης, όπως η Μύκονος σήμερα, τόσο πολύ που οι αρχές προσωρινά “έκλεισαν” το νησί στον διεθνή τουρισμό, προκειμένου να υπάρξει ανασυγκρότηση του νησιού. Τα ασπρογάλαζα γραφικά χωριά της σήμερα είναι ξανά γεμάτα από καφετέριες και μπουτίκ κοσμημάτων. Η γνωστή Σαντορίνη προσφέρει απόλυτη ανύψωση, θέα στο ηφαίστειο και ξενοδοχεία στην “κόψη” της καλντέρας με θέα στη θάλασσα, ωστόσο μία επίσκεψη εκτός σεζόν, είναι κατά πολύ απολαυστικότερη, καθώς λείπουν οι ορδές τουριστών, που αφαιρούν από την ομορφιά της”.

 

 

Ετικέτες: