Ερωτηματικά για τα “κλαδέματα” στα Χρούσσα

Πολλά ερωτηματικά έρχονται στο προσκήνιο για το κόψιμο - κλάδεμα σχίνων και άλλων θάμνων στον εξωτερικό χώρο της Κατασκήνωσης στα Χρούσσα, με αφορμή το σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τμήματα των θαμνοειδών φυτών.

 

Συγκεκριμένα, μέρη από σχίνα και άλλους θάμνους της περιοχής φαίνεται να έχουν κοπεί ενώ άλλα να έχουν εκριζωθεί από το σημείο που βρίσκονταν και να έχουν αφεθεί στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πέτρο Μώτο αλλά και με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Ανθούλα Ξενάκη, αυτές οι ενέργειες δεν ανήκουν στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

Ως εκ τούτου, ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα – ερωτηματικά για το κόψιμο των σχίνωνπου τόσο προκλητικά αφέθηκαν στην περιοχή.

Προέβη κάποιος πολίτης σε παράνομη ενέργεια χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές; Υπήρξε από πλευράς του άδεια από το Δασαρχείο όπως απαιτείται για το κλάδεμα σχίνων; Γιατί προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια; Και τέλος, γιατί παραμένουν τα κομμένα τμήματα των θάμνων στο ίδιο σημείο;

Η εικόνα στις σχετικές φωτογραφίες προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να παραπέμπει σε ένα ακόμη περιβαλλοντικό “έγκλημα”.

Ετικέτες: