Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου

Εγκληματικές ενέργειες πολιτών προς τα ζώα

  • Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020 - 16:33

Η ομάδα Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου θα θέλαμε να φέρουμε στην προσοχή της κοινότητας της Σύρου κάποια πολύ θλιβερά περιστατικά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω καραντίνας. Ενημερωθήκαμε πως τρία σκυλάκια εγκαταλείφθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Καλούμε όλους τους πολίτες του νησιού μας να μας ειδοποιήσουν άμεσα εάν γνωρίζουν κάποια πληροφορία για αυτά τα σκυλάκια. Οι εγκληματίες που εγκατέλειψαν τα σκυλιά αυτά θα εντοπιστούν αργά η γρήγορα και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή προστίμων όπως ορίζει ο νόμος, με πρόστιμα που προβλέπονται εώς και 10000€ ανα σκύλο καθώς και ποινές φυλάκισης.

Το καταφύγιο μας είναι πλήρης, δεν χωράνε άλλα σκυλάκια. Εδώ και 14 χρόνια κάνουμε ότι μπορούμε για τα σκυλάκια του νησιού μας και για το λόγο αυτό, η Σύρος είναι ίσως το μοναδικό νησί χωρίς αδέσποτα! Δυστυχώς η διαβίωση του καταφυγίου είναι τρομερά δύσκολη, με πολλά έξοδα καθώς και γιατί τα περισσότερα σκυλάκια μας είναι υπερήλικα και με προβλήματα υγείας. Δεν έχουμε τα μέσα ούτε και τον χώρο να βοηθήσουμε νέα σκυλάκια. Όποιο σκυλάκι βρίσκεται παρατημένο θα στειρώνεται και θα επανεντάσσεται. Να υπενθυμίσουμε πως στο καταφύγιο μας υπάρχουν κάμερες οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση. Επίσης να τονίσουμε πως τα κατοικίδια δεν μεταφέρουν τον Covid-19, όπως ενημερώνει ο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Είμαστε τρομερά θλιμμένοι πως κάποιοι συμπολίτες μας προχώρησαν σε αυτές τις εγκληματικές κινήσεις. Καλούμε τον Δήμο, την αστυνομία και τους πολίτες της Σύρου να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τους δράστες. "