«Η ΓΝΩΜΗ ΘΡΑΚΗΣ»

«Βομβαρδισμένο» τοπίο το οδόστρωμα στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Απόφαση για την υλοποίηση έργου αποκατάστασης της χερσαίας ζώνης, μέσα από προγραμματική σύμβαση Δήμου-ΟΛΑ, καλείται να λάβει το δημοτικό συμβούλιο
  • Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020 - 06:26

Της Κικής Ηπειρώτου

Σε κακά χάλια είναι εδώ και χρόνια το οδόστρωμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκαλώντας ταλαιπωρία, παράπονα, αγανάκτηση, μέχρι και βλάβες σε διερχόμενα οχήματα. Πρόκειται για μία απαράδεκτη κατάσταση, που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη, αναγκάζοντας τους αρμόδιους να λάβουν τα μέτρα τους.

Σε αρκετά σημεία της, μεγάλο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα, κυρίως από το εμπορικό κομμάτι και τις αποθήκες και προς τα γραφεία του Οργανισμού, μοιάζει με «βομβαρδισμένο» τοπίο. Το κυκλοφοριακό φορτίο είναι μεγάλο σε καθημερινή βάση και αποτελείται από μεγάλα φορτηγά, μικρότερα αυτοκίνητα, δίκυκλα, αλλά και τα οχήματα εργαζομένων και επισκεπτών του ΟΛΑ, που επιβαρύνουν, αλλά και επιβαρύνονται από την υπάρχουσα κατάσταση, την οποία άλλωστε βιώνει καθημερινά και ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κων/νος Χατζημιχαήλ, ο οποίος, όπως μας είπε, ευελπιστεί πως το έργο, για την υλοποίηση του οποίου, ζητείται η βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα εγκριθεί και θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Πρόκειται για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος της χερσαίας ζώνης (“Συντήρηση και αναβάθμιση χερσαίων εγκαταστάσεων – αναδομών Λιμένα Αλεξανδρούπολης”), το οποίο στόχος είναι να υλοποιηθεί μέσα από την προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν ο Οργανισμός Λιμένα με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλείται να εγκρίνει αυτή τη συνεργασία, κάτι που δεν είχε κάνει στο παρελθόν.

Το προϋπολογισθέν κόστος ύψους 211.269 ευρώ διατίθεται αποκλειστικά από τον ΟΛΑ, κι αυτό στο οποίο θα συμβάλλει ο Δήμος έχει να κάνει με τη μελέτη και την τεχνογνωσία της Τεχνικής του Υπηρεσία για την αποπεράτωσή του.