«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Σκουπιδότοποι στις όχθες του Πηνειού

  • Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2020 - 06:28

Αναδεικνύεται πλέον αγαπημένη συνήθεια για τους –λιγοστούς- ασυνείδητους συμπολίτες. Οι παρόχθιες περιοχές του Πηνειού λίγες δεκάδες ή και εκατοντάδες μέτρα από τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μετατράπηκαν ξανά σε σκουπιδότοπο.

Δυστυχώς, δεν έχει τέλος αυτή η ασυνειδησία, με τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου να παίζουν κυριολεκτικά «κρυφτούλι» με τους ασυνείδητους Λαρισαίους. Κάθε φορά που η περιοχή γεμίζει σκουπίδια και μπάζα –δεν είναι λίγες οι φορές που φιλοξενήθηκαν παράπονα και υποδείξεις στις σελίδες της «Ε»- οι δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας επεμβαίνουν και καθαρίζουν. Και κάθε φορά που υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν οι ασυνείδητοι επανέρχονται και μας θυμίζουν την ύπαρξή τους πετώντας ανεξέλεγκτα οτιδήποτε και οπουδήποτε, διαμορφώνοντας μικρά και πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Αυτήν τη φορά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού έδωσαν την ευκαιρία στα νοικοκυριά για εκκαθαρίσεις με κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της εκκαθάρισης να βρίσκονται σε κοινή θέα σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Μπάζα, παπλώματα, παλιά έπιπλα, κάθε λογής άχρηστα υλικά, ξύλα και πλαστικά, βρίσκονται εκεί για να μας θυμίζουν όλα όσα δεν πρέπει να κάνουμε ως πολίτες και μέλη αυτής της οργανωμένης κοινωνίας.

Βρίσκονται εκεί για να θυμίζουν και στις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου την υποχρέωσή τους να παρέμβουν ξανά και ξανά για να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί να παρέμβουν και στο μέλλον έστω και αν οι ευθύνες βαραίνουν αυτούς τους λιγοστούς ασυνείδητους συμπολίτες μας που, όση προσπάθεια και αν καταβληθεί, δεν πρόκειται να βρεθούν για να τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.