Κοινωνικοποίηση, ανεμελιά και ψυχαγωγία σε 13 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου μέσω των «Αθλητικών Μονοπατιών»

Αθλητική παιδεία στην άγονη γραμμή

  • Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2020 - 06:15

Στις αξίες της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας γαλουχήθηκαν μέσα από τον αθλητισμό παιδιά δεκατριών απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου, μεταξύ αυτών, η Αμοργός, η Φολέγανδρος και η Κίμωλος.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια», που υλοποιεί από το 2015 η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδος» με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον φετινό κύκλο του, καταφέρνοντας να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες σε δεκάδες παιδιά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Με την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, την επαγρύπνηση του σήμερα αλλά και την ελπίδα για ένα αισιόδοξο μέλλον δημιουργήθηκε για άλλη μία χρονιά μία ισχυρή δράση.

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων διεξήχθη παράλληλα και για τρεις εβδομάδες, από την 1η Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου, στον Άγιο Ευστράτιο, την Αμοργό, την Αστυπάλαια, την Κάσο, το Καστελόριζο, την Κίμωλο, τους Λειψούς, τη Νίσυρο, τη Σαμοθράκη, την Τήλο, τη Φολέγανδρο, τους Φούρνους και τα Ψαρά.

Για την υλοποίηση του προγράμματος επιστρατεύτηκαν 49 έμπειροι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα, προκειμένου να φανούν αντάξιοι των καιρών που βιώνουμε και να συμβάλουν στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή της δράσης.

Κολύμπι, πρωτότυπα παιχνίδια και αθλοπαιδιές, παιχνίδια προσανατολισμου, εξάσκηση κινητικών δραστηριοτήτων, θεατρικό παιχνιδι, yoga, taekwondo, παιχνίδια στην άμμο και τη θάλασσα συνέθεσαν το πλούσιο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους μικρούς συμμετέχοντες.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι: η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, η ψυχική ευεξία, η κοινωνικοποίηση και η εκμάθηση νέων αθλημάτων. Επιπλέον, κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών και η διατήρηση υψηλού παρεχόμενου επιπέδου υπηρεσιών.

Η ομάδα της «Αναγέννηση και Πρόοδος» λειτούργησε με ευελιξία και εφευρετικότητα. Δημιουργήθηκε με μεράκι και φαντασία ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις οδηγίες για την προστασία της υγείας, χρησιμοποιώντας τον ελάχιστο το δυνατόν εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2015 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».