Σύντομος ο φετινός κύκλος του παζαριού της Κάριτας Σύρου λόγω κορωνοϊού

Αυξημένες οι ανάγκες μετά την καραντίνα

Μικρότερο σε διάρκεια λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι το φετινό παζάρι της Κάριτας Σύρου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την περασμένη Παρασκευή, στο κτίριο της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, στην Ερμούπολη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δεκαπέντε επισκέπτες εισέρχονται κάθε μία ώρα στο χώρο του παζαριού, κρατώντας ειδική κάρτα εισόδου, προκειμένου ο συνολικός αριθμός να μην υπερβαίνει τα 25 άτομα, μαζί με τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εξυπηρετούν το κοινό. Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν αντισηπτικό χεριών κατά την είσοδο και έξοδο από το παζάρι, ενώ πραγματοποιούν τις αγορές τους, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα προσώπου.

Παρά τον αρχικό προγραμματισμό, το παζάρι της Κάριτας Σύρου θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020. Προς πώληση διατίθεται, όπως κάθε χρόνο, μεγάλη ποικιλία από υαλικά, είδη προικός, διακοσμητικά, ενδύματα, υποδήματα και πολλά ακόμη προϊόντα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί για τις ανάγκες του παζαριού που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο και ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λιγότερα έσοδα, μικρότερη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας

Σύμφωνα με την ταμία της Κάριτας Σύρου, Γιούλα Βουτσίνου, η ακύρωση του προηγούμενου παζαριού δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, η οποία μέσω των χρημάτων που συγκεντρώνει από την ετήσια δράση της, ενισχύει οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. «Με τα έσοδα των παζαριών βοηθάμε περισσότερες από 60 οικογένειες, ωστόσο οι δυνάμεις μας τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες ήταν ισχνές, δεδομένων και των μικρών χρηματοδοτήσεων από ιδρύματα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μετά την περίοδο της καραντίνας τόσο οι ανάγκες όσο και τα αιτήματα για υλική στήριξη έχουν αυξηθεί. «Προς το παρόν, καταβάλλουμε προσπάθειες για να εξασφαλίζουμε σε συμπολίτες μας φάρμακα, που είναι άκρως απαραίτητα, ενώ από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουμε δειλά-δειλά και τη διανομή τροφίμων, αρχικά σε 40 άτομα-οικογένειες».

Ωστόσο, η κ. Βουτσίνου σημείωσε ότι η Κάριτας Σύρου καλύπτει και έκτακτες ανάγκες συνανθρώπων μας, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν σε αδιέξοδο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται πως, το παζάρι πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, χάρη στις προσφορές ειδών από την τοπική κοινωνία. Οι εθελοντές της Κάριτας αξιολογούν την ποιότητά τους και όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, διατίθενται προς πώληση. Όσον αφορά στα είδη ένδυσης, κάποια από τα ρούχα που δεν αξιοποιούνται στο παζάρι, χαρίζονται κάθε Τετάρτη σε όσους επισκεφτούν τον χώρο, ενώ κάποια άλλα τοποθετούνται στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σημειώνεται πως το παζάρι θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με ώρες λειτουργίας: 09:00 – 18:00.

Ετικέτες: