Αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών από τη Σύρο στους ασθενείς των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων

Επισκεπτήριο Αγάπης

Τεράστια χαρά και μέγιστη αισιοδοξία φιλοδοξεί να χαρίσει σε ασθενείς των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων η νέα δράση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στηρίζοντας το έργο της Άτυπης Εθελοντικής Οργάνωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης WinCancer, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να βρουν ή να φτιάξουν μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, να γράψουν το μήνυμά τους και να στείλουν τις ευχές τους στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας έως τις 10 Δεκεμβρίου 2020.

Το επισκεπτήριο αγάπης των δημοτών της Σύρου θα παραδοθεί με ασφάλεια μέσω του WinCancer και μεταφέρει σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη πως, σε αυτή τη δύσκολη και σκληρή μάχη κατά του καρκίνου δεν είναι μόνοι τους.

Το WinCancer επιδιώκει να συμβάλει στον αντικαρκινικό αγώνα μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης, πληροφόρησης και ενεργοποίησης εθελοντών.

Ο Δημήτρης Σιάχος οραματίστηκε και δημιούργησε το Wincancer, όταν για τρίτη φορά στη ζωή του, ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

Ξεκίνησε ως βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο, που βασικό σκοπό είχε να δώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο,  και των οικείων τους. Αλλά και για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.

Φίλοι και συνοδοιπόροι του ανέλαβαν την ευθύνη να συνεχίσουν τη δράση του, κινητοποιώντας πολλούς και ικανούς πολίτες. Στόχος της οργάνωσης είναι η καθημερινή επίλυση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων και εμποδίων ενός ή πολλών συνανθρώπων μας.

Τα μέλη της αναζητούν και αναδεικνύουν κάθε νήμα που συνδέει τους συνανθρώπους μας με το νήμα της ζωής και συνεπώς με ότι απειλεί να το κόψει. Με γνώμονα πως ο καρκίνος πρέπει να πάψει να είναι στίγμα, ο καρκίνος δεν ξορκίζεται αλλά αντιμετωπίζεται … δεν τον φοβόμαστε, ο καρκίνος νικιέται, συνεχίζουν το έργο τους.