Ευχές αγάπης από τη Σύρο στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας

Ο Άνθρωπος και οι αξίες του… πάνω από όλα

  • Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:13

Ένας σάκος γεμάτος ευχές εστάλη από το νησί της Σύρου στην εθελοντική οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης Win Cancer για να δώσει δύναμη και ελπίδα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από την αγάπη και τη θετική μας σκέψη.

Συνολικά 288 κάρτες συγκεντρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και θα μοιραστούν σε ασθενείς αντικαρκινικών νοσοκομείων της Αθήνας.

Στη δράση έλαβαν μέρος μέλη του ΚΑΠΗ, φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, μαθητές δημοτικών σχολείων και μεμονωμένα άτομα και οικογένειες του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της πρωτεύουσας των Κυκλάδων στην πανελλήνια δράση του Win Cancer επεκτάθηκε και εκτός των γεωγραφικών συνόρων του νησιού, καθώς η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε και από το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Λονδίνου όπου για δεύτερη χρονιά υπηρετεί η Συριανή εκπαιδευτικός, Ραφαέλα Πασσά. Η ίδια μαζί με τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης δημιούργησαν και έστειλαν κάρτες για τα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας μας αποδεικνύοντας ότι οι ευχές αγάπης ενώνουν χώρες, λαούς και παιδιά, αποδεικνύοντας ότι ο Άνθρωπος και οι αξίες του είναι πάνω από όλα.

Το Win Cancer θα φροντίσει όλες αυτές οι ευχές να πάνε εκεί που πρέπει, τώρα που οι επισκέψεις είναι απαγορευμένες  και να χαρίσουν χαμόγελα αγάπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις κάρτες, περιλαμβάνονται και δημιουργίες μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, που με κέφι και μεράκι κατάφεραν να φτιάξουν και να στείλουν κάρτες για τέσσερις συνολικά προορισμούς: τα αντικαρκινικά νοσοκομεία, τα γηροκομεία της Σύρου, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Φοίνικα, τους ναυτικούς μας, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.