Κοινωνικά θέματα μιας χρονιάς

  • Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:13

18/3: Παροχή τηλεφωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς ομάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, από την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

21/4: Κεκλεισμένων των θυρών και υπό την πιστή τήρηση των υπουργικών αποφάσεων και των υγειονομικών υπηρεσιών θα τελεστούν φέτος από τις δύο Εκκλησίες της Σύρου οι ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος με τη μοναδική συμμετοχή των Εφημερίων των ιερών ναών και του απαραίτητου προσωπικού (ιεροψαλτών-νεωκόρων).

16/7: Την επέτειο των 25 ετών από την ιερατική χειροτονία του Καθολικού Επισκόπου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου και του εφημέριου των Ενοριακών Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, π. Ιωσήφ Πρίντεζη, τίμησε η Καθολική Εκκλησία της Σύρου.

19/8: Μία “αγκαλιά” αλληλεγγύης κι έμπρακτης αγάπης προς τον λαό του Λιβάνου, που δοκιμάζεται σκληρά μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, έστειλε η Σύρος, οι κάτοικοι της οποίας ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

16/12: Πανελλαδικό ρεκόρ στην ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών σημείωσε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, καταφέρνοντας να συλλέξει με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας περίπου 26 τόνους μέσα σε έναν χρόνο.

17/12: Εκπροσώπηση της πρωτεύουσας των Κυκλάδων στη διαδικτυακή συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ από τον Συριανό επιχειρηματία και αθλητή Νίκο Ρούσσο.

18/12: Διαδικτυακή ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα: «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» διοργανώθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Απορριμμάτων και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE).

28/12: Με τάξη και τήρηση όλων των κανόνων υγειονομικής προστασίας τιμήθηκε και στους ναούς της Σύρου η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η οποία σηματοδότησε την επιστροφή των πιστών στην Εκκλησία, υπό καθεστώς αυστηρών περιορισμών, λόγω πανδημίας.