“ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Χιόνια και δριμύ ψύχος έφερε η «Μήδεια» στη Λακωνία

  • Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:24

Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει όλη τη χώρα και πολλές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά, οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολικές, ενώ αρκετά είναι τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 15/2 και την Πελοπόννησο. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Λακωνίας σημειώθηκαν χιονοπτώσεις -κατά τόπους πυκνές- ενώ η κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου επέφερε δριμύ ψύχος ακόμα και στην πόλη της Σπάρτης.

Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθν. Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 22ο χλμ έως το 40ο χλμ.

Κλειστά σχολεία την Τρίτη στους 4 από τους 5 δήμους της Λακωνίας

Ύστερα από απόφαση του δημάρχου Π. Δούκα, όλες οι σχολικές μονάδες του Δ. Σπάρτης δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα 15/2, για προληπτικούς λόγους λόγω της πρόγνωσης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη 16/2, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση στους σχολικούς χώρους στους Δήμους: Σπάρτης, Ευρώτα, Μονεμβασίας Ελαφονήσου.

Σε όλες τις περιοχές τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

φωτο: Μιχ. Καρούνης, Δημ. Μπαγιώκος