“ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ”

Η επέλαση του χιονιά στον Νομό Δράμας

  • Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:27

Χωρίς σοβαρά προβλήματα από τη συνεχή χιονόπτωση κύλησε το προηγούμενο διήμερο με το σύνολο του Νομού Δράμας να έχει ντυθεί στα λευκά και τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας να έχουν επιδοθεί σε διαρκή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό και προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο.

Η επέλαση της κακοκαιρίας δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα εκτός από δυο περιστατικά όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Το πρώτο συμβάν καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ορεινή περιοχή του Μακρυπλαγίου όπου ένα όχημα εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας και κατέληξε εκτός του οδικού δικτύου. Όπως προκύπτει από πληροφορίες που διαθέτουν τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένα παιδί, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές κατά την έξοδο του από τον δρόμο. Ευτυχώς, οι δυο επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Στο σημείο του περιστατικού έσπευσαν τόσο η Τροχαία όσο και η Πυροσβεστική, όπως και οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας ρίχνοντας αλάτι στο οδόστρωμα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας διέσωσε μια γυναίκα με καρδιολογικά προβλήματα που είχε αποκλειστεί σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του οικισμού των Ταξιαρχών το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα, για τη διάσωση χρησιμοποιήθηκε ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σώα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας από όπου και την παρέλαβαν οι συγγενείς της.