“ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ”

Πάγωσαν και οι καταρράκτες από το ψύχος στο Παρανέστι

  • Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:25

Πάγωσαν τα πάντα από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στον Δήμο Παρανεστίου, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την Τρίτη. Ο υδράργυρος έφθασε ακόμα και στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χιόνι σε κάποιες περιοχές ανήλθε στους 40 πόντους. Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας ήταν να παγώσει ακόμα και ο πανέμορφος καταρράκτης την περιοχή Λεπίδα.

Η άγρια φύση του Παρανεστίου προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακές εικόνες και μοναδικές συγκινήσεις. Οι καταρράκτες της περιοχής Λεπίδα και Αγίας Βαρβάρας είναι μόνο ένα τμήμα ενός εντυπωσιακού παζλ που πραγματικά καθηλώνει. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το φαινόμενο του παγωμένου καταρράκτη Λεπίδα, κατά την περίοδο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στη διάρκεια του χειμώνα. Βέβαια, φέτος λόγω της πανδημίας, πολλοί λίγοι είχαν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν.

Το φαινόμενο επαναλήφθηκε φέτος, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου μιλώντας χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και εξήγησε ότι είναι φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν οι θερμοκρασίες στην περιοχή φθάνουν τους μείον 10 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, στο Παρανέστι μπορεί να πάγωσαν ακόμα και οι καταρράκτες από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η ποσότητα του χιονιού να δυσκόλεψε περισσότερο την καθημερινότητα, ωστόσο τόσο τα στελέχη του Δήμου Παρανεστίου όσο και οι εργαζόμενοι που ήταν επιφορτισμένοι με τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου τα πήγαν πολύ καλά, με βάση τις υποδομές και τον εξοπλισμό που διαθέτει ο μικρός ορεινός δήμος της Δράμας.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας, εξηγώντας ότι ο δήμος έχει λάβει εύσημα για το θέμα αυτό τόσο από τους πολίτες όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού βρέθηκε σε απόλυτη ετοιμότητα από το περασμένο Σάββατο.

Μάλιστα, εκτός από το οδικό δίκτυο της περιοχής ευθύνης του, κατάφερε να κρατήσει καθαρό και το δίκτυο της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τον άξονα της Επαρχιακής Οδού Δράμας – Ξάνθης αλλά και το οδικό δίκτυο προς την Πρασινάδα. Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε οι άνθρωποι των υπηρεσιών να διαθέσουν ατελείωτες ώρες στον δρόμο και τα μηχανήματα που έχει στην διάθεσή του ο Δήμος Παρανεστίου να εργάζονται ακατάπαυστα.

Οι κεντρικοί δρόμοι αλλά και το υπόλοιπο δίκτυο εντός των οικισμών έμεινε καθαρό χάρη σε αυτή την προσπάθεια, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάολγου, παρατηρώντας ότι λόγω της ασφάλειας που παρείχε το δίκτυο της περιοχής ακόμα και κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες δεν σημειώθηκε το παραμικρό ατύχημα. Όλα αυτά, βέβαια, σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες: Πυροσβεστική, Αστυνομία, Πολιτική Προστασία και φυσικά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.