Σφραγισμένες και «ξεχασμένες» οι παιδικές χαρές εν μέσω πανδημίας

«Άνθιση» της μελαγχολίας

  • Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021 - 06:16

Κλειστές παραμένουν, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι δημοτικές παιδικές χαρές, ασφαλείς και φυλασσόμενοι χώροι ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού μέσα στους οποίους οι μικροί πολίτες κοινωνικοποιούνται και ψυχαγωγούνται, κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σχολικές και λοιπές υποχρεώσεις τους.

Χωρίς την παρουσία παιδιών να τρέχουν μέσα σε αυτές, να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, να διασκεδάζουν και να γελούν δυνατά, οι παιδικές χαρές μοιάζουν γυμνές, άψυχες, εγκαταλελειμμένες. Δεδομένης μάλιστα της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας τους, η περιποίηση και η φροντίδα των συγκεκριμένων χώρων έχει περάσει για την ώρα σε δεύτερη μοίρα, καθώς ακόμα είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους.

Πεσμένα φύλλα δέντρων, κλαδάκια και χόρτα που έχουν φυτρώσει στο ελαστικό δάπεδο ανάμεσα από τα παιχνίδια είναι η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσει κανείς περνώντας μπροστά από την παιδική χαρά στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Μια εικόνα που μαζί με τους άδειους δρόμους και την απόλυτη ησυχία στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εντείνει τη μελαγχολία αυτής της περιόδου αλλά και την ανυπομονησία του κόσμου για την επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε ο τόπος να αποκτήσει και πάλι χρώμα, φωνή, ζωή.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνάς Αληφραγκής, κατέστησε γνωστό στην «Κοινή Γνώμη», ότι μετά τις υποδείξεις της Επιτροπής Πιστοποίησης που επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί, ολοκληρώθηκαν πριν από ενάμιση μήνα οι απαραίτητες εργασίες (επισκευή φθαρμένων τμημάτων, αποκατάσταση σκουριασμένων και σπασμένων υλικών) σε όλες τις παιδικές χαρές, οι οποίες είναι έτοιμες να ανοίξουν μόλις δοθεί η εντολή επαναλειτουργίας τους.

Όπως τόνισε, σε εκκρεμότητα βρίσκεται μόνο η τοποθέτηση φωτιστικών στις παιδικές χαρές στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας» και στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα. «Το έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2021 και πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υλοποιηθεί».