Φθορές σε μαρμάρινα τμήματα πεζοδρομίων στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

Ο χρόνος προειδοποιεί και υπενθυμίζει το πέρασμά του

  • Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Το κέντρο της Ερμούπολης αποτελεί τον «καθρέφτη» αυτής της πόλης με τη μεγάλη ιστορία, κουλτούρα και αρχοντιά στις οποίες υποκλίνονται τόσο οι κάτοικοι όσο και οι λάτρεις της Σύρου από όλο τον κόσμο.

Η συχνή φροντίδα και αναβάθμιση των στοιχείων που συνθέτουν την ιδιαίτερη και μοναδικής γοητείας φυσιογνωμία της αποτελούν προτεραιότητα των υπευθύνων προκειμένου να θωρακίσουν και να διατηρήσουν αναλλοίωτη στον χρόνο την ξεχωριστή ομορφιά της.

Παράλληλα με τη διάσωση των νεοκλασικών και των λοιπών διατηρητέων κτιρίων του νησιού, βασική ανάγκη κρίνεται και η τακτική επισκευή και συντήρηση λιθόστρωτων και πλακόστρωτων οδοστρωμάτων ιστορικών σημείων του νησιού, που του προσδίδουν παραδοσιακό χαρακτήρα.

Αδιαμφισβήτητα, η Ερμούπολη συγκαταλέγεται στις πιο προσεγμένες και περιποιημένες πόλεις της χώρας, όπου καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για να γίνει ακόμη πιο φιλική  και ελκυστική για όλους. Ωστόσο, σπασμένες, ραγισμένες, ή βυθισμένες πλάκες σε πολυσύχναστα σημεία, όπως στα πεζοδρόμια κατά μήκος της παραλιακής οδού μέχρι και το λιμάνι αποτελούν φυσικές φθορές που παρατηρούνται σε κάθε πόλη και χρήζουν αποκατάστασης, προκειμένου να μην συσσωρευτούν και πληθύνουν, θαμπώνοντας έστω και σε ελάχιστο βαθμό αυτόν τον εντυπωσιακό «καθρέφτη».