Αίτημα της Κοινότητας Ποσειδωνίας για την επισκευή στάσης αναμονής επιβατών επί του κεντρικού δρόμου

Πρώτιστο μέλημα η ασφάλεια των μαθητών

  • Παρασκευή, 12 Μαρτίου, 2021 - 06:15

Αισθητή είναι η ανάγκη συντήρησης της στάσης αναμονής επιβατών στον κεντρικό δρόμο της Ποσειδωνίας (πριν από το Ελεάννα).

Ανησυχητικό, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στην οροφή εντός του κτίσματος, με αποτέλεσμα την αποκόλληση και πτώση σοβάδων, μπροστά και πάνω από το ξύλινο παγκάκι στο οποίο κάθονται οι επιβάτες.

Αιτήματα για την επισκευή της στάσης, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά που μετακινούνται με το λεωφορείο στο σχολείο τους έχουν υποβληθεί στην Κοινότητα Ποσειδωνίας. Η άμεσή συντήρησή της προς αποφυγή πιθανού ατυχήματος αποτελεί ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της.

Εκτός από την αποκατάσταση των φθορών και το γενικότερο φρεσκάρισμα, η Κοινότητα θα ζητήσει επίσης να μεταφερθούν στο πεζοδρόμιο, πλησίον της στάσης, οι ταχυδρομικές θυρίδες που μέχρι σήμερα βρίσκονται εντός του κτίσματος, καταλαμβάνοντας σημαντικό χώρο.

«Τα παιδιά που περιμένουν το λεωφορείο δεν χωρούν μέσα. Αν οι θυρίδες βγουν έξω και τοποθετηθούν δίπλα από τις άλλες δύο στήλες, θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» η πρόεδρος της Κοινότητας Ποσειδωνίας, Τέτα Πρίντεζη.   

Όπως υπογραμμίζει, μία από τις σκέψεις του Συμβουλίου κατά το παρελθόν ήταν η δημιουργία μίας καινούριας στάσης λίγα μέτρα πιο μακριά, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Ως εκ τούτου, τα μέλη της ζητούν «πινελιές ανανέωσης» στην υπάρχουσα στάση για την καταλληλότερη εξυπηρέτηση τόσο των μαθητών όσο και όλων των κατοίκων του χωριού, που λόγω έλλειψης χώρου περιμένουν είτε στο κρύο, είτε στον ήλιο.