Ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και καλλωπισμού σε μία από τις κεντρικές εισόδου του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου

«Πινελιές» αισθητικής ανανέωσης στην Πορτάρα

  • Τετάρτη, 17 Μαρτίου, 2021 - 06:12

Αέρα ανανέωσης προσέδωσαν στην περιοχή της Πορτάρας, στην Άνω Σύρο, οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και αισθητικής αναβάθμισης τόσο στα γκαράζ όσο και στην ομώνυμη πλατεία.

Στο πλαίσιο των επεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν: ξύσιμο και βάψιμο στις γκαραζόπορτες, στεγανοποίηση και αδιαβροχοποίηση στη στάση επιβατών, τοποθέτηση νέων κουπαστών στην πλατεία και νέου –μικρού- καλαθιού  για τα απορρίμματα, βάψιμο στο ξύλινο τραπεζάκι της πλατείας, καθώς και ανακαίνιση στο γκαράζ για τις μηχανές και στην οροφή αυτού (όπως νέα κονιάματα, βάψιμο και αδιαβροχοποίηση) στην οροφή του.

Όπως υπογραμμίζεται από τον πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Σύρου, οι εν λόγω εργασίες είχαν να πραγματοποιηθούν 33 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1987, έτος κατασκευής τους.

Αντίστοιχες επεμβάσεις λαμβάνουν χώρα στα γκαράζ της Π. Ράλλη έναντι των Γυμνασίων, καθώς και στις στάσεις τόσο έναντι των Γυμνασίων, όσο και αυτή έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου.

Από την πλευρά της, η Κοινότητα Άνω Σύρου ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνά Αληφραγκή, τον Προϊστάμενο Μηχανικό του τμήματος Μικρών έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Σωτήρη Μπούσια καθώς και τους εργάτες, οι οποίοι εργάστηκαν και εργάζονται με προσήλωση και συνέπεια ώστε να παρουσιάσουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα επ'ωφελείας των κατοίκων και Δημοτών της Άνω Σύρου.