Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση της γραφικής εικόνας του μόλου

Προ των πυλών η ανάπλαση στο Κίνι

  • Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2021 - 06:14

Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την όψη του παραλιακού μετώπου του Κινίου και θα δημιουργήσει έναν νέο πόλο ενδιαφέροντος για κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο θα πάρει σύντομα σάρκα και οστά.

Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Επίστρωση υφιστάμενου κρηπιδώματος και διαμόρφωση διαδρόμου πρόσβασης-πεζοδρομίου-ραμπών ΑΜΕΑ στο λιμάνι Κινίου Σύρου» συνολικής δαπάνης 74.400 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Σημειώνεται, πως μετά από προσωπικές προσπάθειες της προέδρου, Κανδιώς Μαραγκού, εξασφαλίστηκε σχετική χρηματοδότηση και το έργο θα εκτελεσθεί με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών ευπρεπισμού και γενικότερης ανάπλασης του χώρου, θα τσιμεντοστρωθεί η προβλήτα και θα δημιουργηθεί ένας πεζοδιάδρομος με διαφορετικό χρωματισμό που θα καθιστά εύκολη την πρόσβαση ΑμεΑ. Έτσι, μία μητέρα με καροτσάκι ή ένας συμπολίτης μας με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να κάνουν άφοβα τη βόλτα της στον μόλο.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, παρατηρούνται διάφορες ανομοιομορφίες στο κρηπίδωμα λόγω «μπαλωμάτων» που έχουν γίνει κατά καιρούς. Ως εκ τούτου, η υλοποίηση του παραπάνω έργου θα συμβάλει στην κατασκευή ενός ομοιόμορφου δαπέδου που θα είναι τόσο λειτουργικό όσο και καλαίσθητο.

Σημειώνεται ότι μελλοντικά θα τοποθετηθούν και καινούρια φωτιστικά που θα κάνουν τον χώρο ακόμη πιο ευχάριστο και ελκυστικό για νυχτερινές βόλτες δίπλα στη θάλασσα.