Με κρύο και σποραδικές βροχές και χιονοπτώσεις ξεκίνησε ημέρα της Εθνικής Επετείου

«Άσπρη» μέρα στον Μύτακα

  • Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021 - 06:13

Άστατος, έως «κυκλοθυμικός» ήταν ο καιρός χθες, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου με τη βροχή και την ηλιοφάνεια να διαδέχονται συνεχώς η μία την άλλη.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο το κρύο ήταν πιο έντονο και τσουχτερό το πρωί.

Τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και το Αιγαίο.

Ιδιαίτερα στην Ερμούπολη, κατά τις πρωινές ώρες, έπεσε χιονόνερο, ενώ σε πιο ορεινές περιοχές του νησιού, όπως στον Μύτακα, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να δουν και άσπρες νιφάδες, σπάνιο φαινόμενο στον δικό μας τόπος, ο οποίος δεν «ντύνεται» εύκολα στα «λευκά» συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας. Η χαμηλή ένταση των ανέμων βοηθούν συνήθως στην πρόσκαιρη χιονόστρωση στις κορυφές της Απάνω Μεριάς, όπου μεταβαίνουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να φωτογραφηθούν με το χιόνι.

Παρά τις διαρκείς αλλαγές του καιρού, οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία καθώς στο διάστημα διεξαγωγής τους δεν σημειώθηκε βροχή.

Ετικέτες: