Η Σύρος φτιάχνει το δικό της επισκεπτήριο αγάπης και για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Δύναμη στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων

Τη δυνατότητα να γράψουμε και να στείλουμε αισιόδοξα μηνύματα προς τους ασθενείς των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων μας προσφέρει για μία ακόμη φορά η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η Πίστη Κρυσταλλίδου, διαχειρίστρια του WIN CANCER, της διαδικτυακής σελίδας που της άφησε "κληρονομιά" ο αγωνιστής σύζυγος της Δημήτρης Σιάχος, περιμένει "τις κάρτες της Σύρου" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο, Αγγελική Πρίντεζη, για τις διανέμει, πλαστικοποιημένες και απολυμασμένες από εκείνη, στα μικρά ή και μεγάλα χεράκια ανθρώπων που θα περάσουν και τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα στα κρεβάτια των νοσοκομείων: ανθρώπων που χρειάζονται την συμπαράσταση και την αγάπη από ένα αισιόδοξο μήνυμα, από μια ζωγραφιά, από ένα ποίημα από μια ευχή.

Όταν υπάρχουν πολλοί θετικοί κρίκοι… η Αγάπη ξεχύνεται

Η πρώτη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με το WIN CANCER τα Χριστούγεννα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλές συγκινητικές στιγμές. Στη δράση συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ του νησιού, ζωγράφοι από Θεσσαλονίκη και Σύρου, οργανωμένα σχολεία όπως τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, το 3ο και το 4ο Δημοτικό και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

«Δεν ξεχνάμε τα πατουσάκια από νεογέννητα μωρά, τις μαμάδες και τα παιδάκια που έτρεχαν να αφήσουν τις κάρτες τους στο γραμματοκιβώτιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας με το άγχος ότι δεν θα προλάβουν την αποστολή και φυσικά τη διαδικτυακή αποστολή καρτών από το Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο και το PTA - Greek Nursery and Primary School of London. Η ΣΤ’ Τάξη του σχολείου με τη Συριανή δασκάλα τους Ραφαέλλα Πασσά αφιέρωσαν ένα μάθημα στη Σύρο, μίλησαν για τη δράση του Win Cancer και έστειλαν τις καρτούλες με τις ευχές τους για τα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας μας», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Πρίντεζη.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του 2ου εγκλεισμού, η Σύρος έστειλε ένα χρωματικό "παράδεισο" από 400 κάρτες που έφτασαν με πολλές δυσκολίες στον προορισμό του τους, λόγω των προβλημάτων στις εταιρείες διανομής και τα πλοία, ωστόσο, σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικής Υπηρεσίας, «όταν ο σκοπός είναι ιερός και η αγάπη και η θετική σκέψη ρέουν άφθονα, βρίσκονται πάντα άνθρωποι και επιχειρήσεις που δίνουν απλόχερα τη βοήθειά τους και στηρίζουν κάθε αγαθή προσπάθεια.

Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες παραδόθηκαν στο νοσοκομείο των "Αγίων Αναργύρων". Αυτή τη φορά, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας καλεί όλους τους Δημότες μας, μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν και στα "Πασχαλινά Επισκεπτήρια Αγάπης" 

"Βρείτε ή φτιάξτε μια κάρτα, γράψτε ένα αισιόδοξο μήνυμα και στείλτε τις ευχές σας στην  Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης  μέχρι τις 16 Απριλίου 2021.

Μέσω του  Win Cancer, η Υπηρεσία θα αναλάβει να παραδώσει τις ευχές με ασφάλεια.

Η μάχη κατά του καρκίνου είναι δύσκολη και σκληρή, γι’ αυτό κανένας δεν πρέπει να νιώθει μόνος του σε αυτή τη μάχη.