Καταγραφή των αναγκών από την Κοινότητα Βάρης ενόψει τουριστικής σεζόν

Σε ρυθμούς προετοιμασίας η παραλία της Βάρης

  • Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021 - 06:12

Στο πλευρό των επιχειρηματιών που προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη της προσεχούς τουριστικής περιόδου στέκεται η Κοινότητα Βάρης, συμβάλλοντας στην προώθηση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με στόχο την εξυπηρέτηση τόσο των ίδιων όσο και των λουόμενων που θα επισκεφτούν τους επόμενους μήνες την παραλία του χωριού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινότητα γνωμοδότησε θετικά στην επισκευή των δυο σκαλοπατιών που καταλήγουν στην παραλία και βρίσκονται ανάμεσα στις επιχειρήσεις Loco Verano και Γιωσηφάκι, καθώς και στην αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα (σιδερένιο κουτί), πλησίον των τουαλετών του εστιατορίου ΓΙΩΣΗΦΑΚΙ και την επισκευή των φωτιστικών (ενός φωτιστικού σώματος και ενός προβολέα) που βρίσκονται πάνω από το κουτί.

Παράλληλα με αυτά, η Κοινότητα καταγράφει όλες τις εργασίες που κρίνονται επιβεβλημένες, προκειμένου η παραλία της Βάρης να είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τους δεκάδες επισκέπτες της. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται επισκευές και συντηρήσεις των καμπινών, όπου αλλάζουν οι λουόμενοι, το κλάδεμα των αρμυρικιών –σε λογικό επίπεδο- και βαψίματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Νίκο Βαρθαλίτη, βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των αιτημάτων για συντηρήσεις στο σύνολο των παραλιών, αρμοδιότητας της Κοινότητας, τα οποία θα προωθηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκκρεμεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου, μετά και από την εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο του έργου αποχέτευσης της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.