Κλαδέματα και μικρές παρεμβάσεις καθαρισμού στα Χρούσσα

Το χωριό υποδέχεται την Άνοιξη περιποιημένο

  • Πέμπτη, 1 Απριλίου, 2021 - 06:14

Τον πράσινο πνεύμονα του χωριού της, που τόσο για την ίδια όσο και για πολλούς ακόμη αποτελεί την «Εκάλη της Σύρου», περιποιείται το τελευταίο διάστημα η Κοινότητα Χρούσσων, με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της προέδρου, Ανθούλας Ξενάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει εργασίες κλαδέματος από την αρχή της Φανερωμένης, οι οποίες θα επεκταθούν και θα φτάσουν έως το τέλος του χωριού.

«Όλα τα δέντρα ισότιμα θα λάβουν τη φροντίδα που τους χρειάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Ξενάκη στην «Κοινή Γνώμη», καθιστώντας γνωστό ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία όπου κατά το παρελθόν είχαν παρατηρηθεί άναρχα κλαδέματα. «Δυστυχώς υπήρχαν δέντρα που είχαν κακοποιηθεί, καθώς ο καθένας έκοβε κάτι που έκρινε ότι τον εμπόδιζε για οποιονδήποτε λόγο».

Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με τη δουλειά που πραγματοποιείται από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνοντας μάλιστα θερμές ευχαριστίες προς το συνεργείο και τον δασοπόνο κ. Αποστολάκη, που με ιδιαίτερη αγάπη, γνώση και ταπεινότητα επιμελείται τα δέντρα της περιοχής.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένοι γιατί τα αποτελέσματα αυτών των κλαδεμάτων και των μικρών παρεμβάσεων καθαρισμού θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα και ιδιαιτέρως το καλοκαίρι, που πολύς κόσμος επισκέπτεται καθημερινά το χωριό μας, θα απολαύσουμε όλοι μαζί αυτό το όμορφο έργο».