Αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκληθεί από τα άλματα ποδηλάτων και τη διέλευση μηχανών επί του ξύλινου διαδρόμου

Δρομολογήθηκε η επισκευή του ντεκ στην πλατεία του Φοίνικα

  • Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021 - 06:14

Στα άμεσα σχέδια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των φθορών του ντεκ στην πλατεία του Φοίνικα.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να βελτιώσει τη σημερινή εικόνα του ξύλινου διαδρόμου, όπου παρατηρούνται αποτυπώματα ρόδας, καθώς και σπασίματα σε διάφορα σημεία, φαινόμενα εντονότερα και μεγαλύτερης κλίμακας από αυτά που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο έτος.

Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στο Λιμενικό Ταμείο από το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Φοίνικα, στο πλαίσιο των προτεινόμενων μικροπαρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη του χωριού, ενόψει της νέας καλοκαιρινής περιόδου.

Υπολογίζεται ότι, τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η επισκευή κομματιών του ντεκ που έχουν καταστραφεί κυρίως από τη διέλευση βαρέων ποδηλάτων, σκέιτμπορντ, ακόμη και δικύκλων, καθώς και από τα άλματα που πραγματοποιούνται επί του διαδρόμου. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κανδιώ Μαραγκού, για τις ανάγκες του έργου, απαιτείται η αποκατάσταση των τμημάτων όπου εντοπίζεται πρόβλημα. Οι σανίδες θα αποσυναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν εκ νέου μετά την αποκατάσταση τους.

«Οι συνεχείς φθορές του ντεκ μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αναφορικά με τη χρήση της πλατείας», δηλώνει η κ. Μαραγκού στην «Κοινή Γνώμη», καθιστώντας γνωστό ότι σκέψη της υπηρεσίας είναι να λάβει μέτρα πρόληψης για την προστασία του κοινόχρηστου αυτού χώρου, όπως η τοποθέτηση πινακίδας που θα ενημερώνει το κοινό για τους ορθούς τρόπους χρήσης του.