Επτά συνολικά μηχανές «έκαψε» η ξαφνική φωτιά στην Καμάρα της Άνω Σύρου

Έντονος προβληματισμός για τα αίτια

  • Δευτέρα, 26 Απριλίου, 2021 - 06:12

Ερωτηματικά και υλικές ζημιές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, νωρίς το πρωί στο σημείο στάθμευσης μηχανών έμπροσθεν στην «Καμάρα» του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου.

Η φωτιά που σημειώθηκε, με άγνωστα μέχρι κι αυτή την ώρα αίτια, κατέστρεψε επτά συνολικά μηχανές μόνιμων κατοίκων τις περιοχής, έκαψε επίσης φυτά και τη μεγάλη πινακίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου αναγράφεται η χρηματοδότηση του έργου ανακατασκευής του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, ενώ άφησε και το στίγμα της στον πετρόκτιστο τοίχο μπροστά από τις μηχανές, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρο Ραουζαίο θα χρειαστεί βάψιμο ή ιδιαίτερο καθάρισμα.

Η Κοινότητα αναμένει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προανάκριση, προκειμένου σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των μηχανών να προβεί στη διαδικασία απομάκρυνσή τους.

Στο σημείο, βρέθηκε το πρωί και φορτηγό του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για να ρίξουν πριονίδι σε τμήματα του δρόμου όπου είχαν χυθεί καύσιμα, ούτως ώστε να αποφευχθεί η ολισθηρότητα αλλά και κάποια περεταίρω ανάφλεξη.

Ο κ. Ραουζαίος κάνει λόγο στην «Κοινή Γνώμη» για ένα αναπάντεχο γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους, καθώς στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που σημειώθηκε στην Ενότητα της Άνω Σύρου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή της Απάνω Μεριάς Σύρου και συγκεκριμένα στο ρέμα «Ψυχας» κάτω από τον οικισμό Πλατύ Βουνί.