Διευρυμένες δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Θήρα

  • Πέμπτη, 3 Ιουνίου, 2021 - 13:14

Σε συνέχεια των εποικοδομητικών μας διαβουλεύσεων με τον Δήμο Θήρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, επιστρέφουμε στη Σαντορίνη! Με αφορμή την συμμετοχή της Σαντορίνης στο Δίκτυο Μπλε Δήμων που διατηρούν Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων υπό την αιγίδα του Υ.Π.ΕΝ., προχωράμε σε διευρυμένες δράσεις με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα των νησιών.

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών που θα διεξαχθούν στην Σαντορίνη το σαββατοκύριακο 05-06.06.2021.

Το ραντεβού μας για την εκκίνηση είναι το Σάββατο 05.06.2021 στις 10:00 στο αλιευτικό λιμανάκι της Βλυχάδας. Ελάτε με άνετο ρουχισμό και όλα τα απαραίτητα για την προστασία από τον ήλιο και την ζέστη. Θα οργανωθούμε σε δύο ομάδες εργασίας όπου η πρώτη θα βοηθήσει τους δύτες μας στην ανέλκυση των απορριμμάτων από τον βυθό της Βλυχάδας και η δεύτερη θα ξεκινήσει τον παράκτιο καθαρισμό στην παραλία της.

Για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο της Aegean Rebreath και να συζητήσουμε λεπτομερώς προκλήσεις και λύσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικτυακή διαβούλευση το Σάββατο 05.06.2021 στις 19:30 που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom. Παρακαλούμε δηλώστε την πρόθεση συμμετοχής σας με αποστολή email στο info@aegeanrebreath.org

Οι δράσεις μας στη Σαντορίνη πραγματοποιούνται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και της εταιρείας Apivita.