“Καθαρή, Πράσινη Άνδρος” στο πλευρό του Andros Experience

  • Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2021 - 06:13

Η αθλητική διοργάνωση Andros Experience 2021 διεξήχθη στις 11-13 Ιουνίου στην Άνδρο και οι άνθρωποι του νέου εγχειρήματος “Καθαρή Πράσινη Άνδρος” ήταν εκεί.

Την  Παρασκευή 11 Ιουνίου μέλη της ομάδας του εγχειρήματος συμμετείχαν στη συνάντηση του Cyclades Preservation Fund για την προστασία των λιβαδιών της Ποσειδωνίας στις Κυκλάδες, μαζί με το Δήμαρχο Άνδρου, το Λιμεναρχείο Άνδρου, τοπικούς φορείς και επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ.

Οι συμμετέχοντες έμαθαν για την πολύτιμη Ποσειδωνία, που δεν είναι άλλη από τα φύκια.  Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πόσο σπουδαία είναι, κάτι σαν τον Αμαζόνιο της Μεσογείου, καθώς παράγει οξυγόνο και προστατεύει τις ακτές από διάβρωση. Ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που απειλούν την Ποσειδωνία: τις τράτες και την αγκυροβόληση.

Κατά τη διάρκεια του αθλητικού event Andros Experience, το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Γαύριο μαγειρεύτηκαν και σερβιρίστηκαν 200 μερίδες φαγητού σε αθλητές, εθελοντές και συμμετέχοντες στη διοργάνωση. Το εγχείρημα Andros Routes, “αδελφάκι” του εγχειρήματος “Καθαρή Πράσινη Άνδρος”, παρείχε για όσους απόλαυσαν το γεύμα αυτό επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν στα δύο Andros on Foot Festivals. Η Ulli Stahlmann και η Κατερίνα Πανταζή, εκ μέρους του εγχειρήματος “Καθαρή, Πράσινη Άνδρος”, και η Άννυ Μητροπούλου που παραβρέθηκε στο event ως εκπρόσωπος του CPF, επικοινώνησαν τη νέα προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο πράσινη Άνδρο, καθοδήγησαν τον κόσμο να απορρίπτει τυχόν απορρίμματα στους σωστούς κάδους, συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα και κομπόστ και έπλυναν πολλά πιάτα! Με τη δράση αυτή και χάρη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, αποφεύχθηκε η χρήση τουλάχιστον 200 πλαστικών πιάτων,  200 πλαστικών πιρουνιών μιας χρήσης που θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Εν τέλει, συγκεντρώθηκαν 3 σακούλες ανακυκλώσιμων και 1 σακούλα κομπόστ, ενώ ο απολογισμός παραγόμενων απορριμμάτων του Andros Experience που δεν ανακυκλώθηκαν και δεν κομποστοποιήθηκαν ήταν μόλις μια σακούλα σκουπιδιών.

Η ομάδα του εγχειρήματος «Καθαρή Πράσινη Άνδρος, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες «στο Andros Experience 2021, το Δήμο Άνδρου και το Cyclades Preservation Fund για τη συνεργασία τους, το ΚΤΕΛ Άνδρου για τη μεταφορά ενός ξεχασμένου κουτιού μαχαιροπήρουνων, τον οδηγό ταξί Γιώργο Μανδαράκα για τη μεταφορά των banner μας, το Δημήτρη Πέτσα για την προμήθεια κάδων».

Ετικέτες: