“ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Ένα τεράστιο μανιτάρι αιθαλομίχλης σκέπασε τον ουρανό της Φθιώτιδας

Έντονη η μυρωδιά από τα καμένα της Εύβοιας σε Λαμία, Καμένα Βούρλα και Άγιο Κωνσταντίνο
  • Τετάρτη, 11 Αυγούστου, 2021 - 06:24

Καλύτερη είναι η κατάσταση τη Δευτέρα (9/8) στη Λαμία από τον καπνό από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια, σε σχέση με χθες Κυριακή (8/8) που είχε σκεπάσει ολοκληρωτικά τη Φθιωτική πρωτεύουσα.

Από το πρωί της Δευτέρας (9/8) ο καπνός και η δυσάρεστη οσμή από τις φωτιές, παρέμενε, ωστόσο δεν ήταν στα ενοχλητικά και αποπνικτικά επίπεδα της περασμένης ημέρας.

Ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες και ο καπνός και η οσμή επέστρεψαν, προφανώς λόγω των ανέμων, χωρίς ωστόσο να είναι στα χθεσινά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση όσοι κάτοικοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή τα μικρά παιδιά, καλό είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους μέχρι την οριστική απομάκρυνση του καπνού και των οσμών όπως συστήνουν οι ειδικοί. Από το μεσημέρι το πυκνό σύννεφο καπνού έχει απλωθεί σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις των ανθρώπων.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αιθαλομίχλη στα Καμένα Βούρλα, ανάγκασε τους παραθεριστές να μείνουν μακριά από τις παραλίες για να προφυλαχθούν από τα αιωρούμενα σωματίδια.

Έντονο είναι το φαινόμενο και στον Άγιο Κωνσταντίνο με την οσμή του καμένου να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα.