Ενημέρωση για διατήρηση της ασφαλούς χρήσης

  • Τετάρτη, 11 Αυγούστου, 2021 - 06:15

Συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης το μικρό γηπεδάκι πλησίον της παιδικής χαράς του Γαλησσά, παρά το γεγονός, ότι ο χώρος δεν είναι αδειοδοτημένος αθλητικός χώρος.

Την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας του Γαλησσά, όσον αφορά στη χρήση του χώρου που βρίσκεται στο προαύλιο του ΚΑΠΗ Γαλησσά και έχει διαστρωθεί με συνθετικό τάπητα, αναλαμβάνει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Γαλησσά, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο χώρος χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω από την προσβάσιμη παιδική χαρά του χωριού, ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, καθώς δεδομένου ότι δεν αποτελεί αδειοδοτημενο αθλητικό χώρο, δεν έχουν υπάρξει οι κατάλληλες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του.

Κρίνεται σκόπιμο, αφενός να προχωρήσουν οι ενέργειες ενημέρωσης των περιοίκων, αναφορικά με τη χρήση του χώρου και αφετέρου η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός του, προκειμένου να ικανοποιήσει την ανάγκη των παιδιών και των νέων της περιοχής στο παιχνίδι και την άθληση. Ενημέρωση επίσης θα πρέπει να υπάρξει και σε ό,τι αφορά στη διατήρηση της καθαριότητας του χώρου, καθώς εμφανή είναι τα σημάδια ρύπανσης με πλαστικά μπουκάλια και άλλα απορρίμματα από τη χρήση του χώρου.