“ΧΡΟΝΟΣ” ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αρωγή: Μάζεψε το beach bar… άφησε σκουπίδια πάνω στην αμμουδιά!

  • Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:26

Εικόνες ντροπής συνάντησαν παραθεριστές το Σαββατοκύριακο στην παραλία της Αρωγής. Εκεί, πάνω στον αιγιαλό ήταν παρατημένα εκατοντάδες σκουπίδια κάθε λογής, οικοδομικά και κατασκευαστικά υλικά. Ασυνείδητος επιχειρηματίας έκλεισε το beach bar του μετά την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά άφησε τον αιγιαλό σε μαύρο χάλι. Σύμφωνα με γνώστες της περιοχής, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που μετά τη σεζόν, αφήνει την παραλία γεμάτη σκουπίδια.

Μέχρι και σήμερα, πρωί Δευτέρας, τα σκουπίδια παραμένουν στο σημείο, ενώ για το απόγευμα υπάρχει μετεωρολογική πρόβλεψη για δυνατά μποφόρ. Τα σκουπίδια αυτά μολύνουν την αμμουδιά, τη θάλασσα, όλο το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν δυσφήμιση για την περιοχή μας και αντιαισθητική εικόνα για τους λουόμενους.

Να σημειωθεί πως στις αρχές του καλοκαιριού Δήμος Κομοτηνής και Οικολογική Ομάδα Ροδόπης είχαν ενημερώσει από κοινού τους επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου για την αξία της ανακύκλωσης και της σωστής διαλογής απορριμμάτων, ενώ επίσης φέτος τοποθετήθηκαν περισσότεροι κάδοι στις παραλίες. Κι ενώ η μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται πως έδειξε το καλό παράδειγμα, μειοψηφία επαγγελματιών συνεχίζουν τις προβληματικές συμπεριφορές.