“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα: Σάρωσε τα πάντα η θεομηνία στο πέρασμά της

  • Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:26

Σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της η θεομηνία που έπληξε την Πρέβεζα την Δευτέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Περισσότερα από 15 συμβάντα κατέγραψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Πρέβεζα, τα Δεσποτικά, τη Λυγιά, την Καστροσυκιά κ.ά.

Ο δυνατός άνεμος άγγιξε τα οκτώ μποφόρ, ξήλωσε δέντρα, καλώδια της ΔΕΗ ενώ προκάλεσε ζημιές σε στέγες κατοικιών, καμινάδες αλλά και επιχειρήσεις.

Σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος στη μισή τουλάχιστον πόλη της Πρέβεζας, στον οικισμό του Παντοκράτορα, στον Μύτικα, τον Αρχάγγελο και την Καμαρίνα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και της δυνατής βροχής έπεσαν μεγάλα κλαδιά στην Κυανή Ακτή, ενώ η θάλασσα σε αρκετά σημεία σκέπασε το οδόστρωμα επί της Ελ. Βενιζέλου, ενώ ο δυνατός αέρας ξήλωσε κυπαρίσσια στην είσοδο της πόλης προκαλώντας ζημιά σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Η ανεμοθύελλα προκάλεσε ζημιές επίσης στο κολυμβητήριο Πρέβεζας καθώς η θάλασσα έφτασε μέχρι τα γήπεδα μπάσκετ και στα προστατευτικά της πισίνας.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή της Καστροσυκιάς και προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Στην περιοχή βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παππάς.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον δρόμο της Αγιάς προς Πέρδικα, ενώ ζημιές καταγράφηκαν και σε Αμμουδιά, Κυψέλη, Κορώνη, Βουβοπόταμο κ.ά.

Στα σημεία που έγιναν καταστροφές επιχειρούν μηχανήματα των Δήμων, της Περιφέρειας, η Πυροσβεστική καθώς και η ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη ο καιρός θα καλυτερεύσει, ενώ από την Πέμπτη αγριεύει ξανά.