“ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ”

Πλημμύρες και προβλήματα στην Ήπειρο από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση

  • Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:27

«Φούσκωσαν» τα ποτάμια στην Ήπειρο λόγω της έντονης και αδιάκοπης βροχόπτωσης από το πρωί, πλημμυρίζοντας αρκετές εκτάσεις και επιχειρίσεις, κυρίως σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία.

Οι ποταμοί Καλαμάς, Αχέροντας και Λούρος υπερχείλισαν προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε υποδομές, ενώ σε αρκετά σημεία υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία και διακοπή αυτής, καθώς το οδόστρωμα έχει γεμίσει με νερό.

Στον νομό Ιωαννίνων, ο ποταμός Άραχθος επίσης «κατεβάζει» τεράστιους όγκους νερού, ενώ στην Μικρή Γότιστα καταστράφηκε η γέφυρα.

Στο λεκανοπέδιο, παρά την συνεχή και έντονη βροχόπτωση, η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο παραμένει οριακή και υπάρχουν σημεία του οδικού δικτύου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία..

Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή επηρεάζοντας την πρόσβαση στα χωριά Πλατανιά, Δροσοχώρι, Ηλιόκαλη, Καραδήμα, Δαφνούλα. Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών.

Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.

Οι υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της δημοτικής ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών.

Μάλιστα, από τις 7 το πρωί τού Σαββάτου μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, η Πυροσβεστική στην Περιφέρεια Ηπείρου δέχθηκε 27 κλήσεις, εκ των οποίων 13 για κοπές δέντρων και 14 για άντληση υδάτων.

Σε κάθε περίπτωση, σε ολόκληρη την Ήπειρο παραμένει η ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά των οδηγών καθώς και περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Γεωργία Χαλάτση