“Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ”

Κέρκυρα: Ισχυρή η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

  • Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022 - 06:28

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν και οι οποίες εξελίχθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας, της φτώχειας, ενάντια στο πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, διεκδικούν μέτρα που θα στηρίξουν τα χαμηλά εισοδήματα και μέτρα που θα λειτουργήσουν ως φρένο στο κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα Γενικά Λύκεια με τη συμμετοχή των Συλλόγων Δασκάλων (ΣΕΠΕ) και καθηγητών (ΕΛΜΕ), εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Κέρκυρας, καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο πορείας, κατέληξαν στην κεντρική συγκέντρωση έξω από την παλιά Νομαρχία, όπου ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων σωματείων καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Στ. Πελάη.

Να υπενθυμίσουμε ότι χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι και η Κέρκυρα λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δομές υγείας ενώ ψήφισμα για τη σημερινή απεργία εξέδωσε και ο εμπορικός σύλλογος Κέρκυρας Η συγκέντρωση της Νομαρχίας κατέληξε σε πορεία διαμαρτυρίας στο Λιστόν.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ