Η Βάρη απέκτησε τον δικό της απινιδωτή

Ο Δήμαρχος, Νικόλαος Λειβαδάρας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Μηνά Αληφραγκή, επισκέφτηκαν την Τρίτη το απόγευμα, την παραλία της Βάρης όπου έγινε η παράδοση ενός φορητού απινιδωτή στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Στις 26 Ιουνίου, είχε προηγηθεί ο Περίπλους Αγάπης με Canoe Kayak, μια ιδέα και πρωτοβουλία του Ανδρέα Αλυματήρη για φιλανθρωπικό σκοπό. Η δράση, που έγινε με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης “Η Πανάχραντος” αλλά και πολλών ακόμα επιχειρηματιών και φορέων του νησιού, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό ώστε να αγοραστεί ο απινιδωτής μέσω χορηγιών και κουμπαράδων που είχαν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία του νησιού. Σημειώνεται πως αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί και τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τα πόσα που συγκεντρώθηκαν να προορίζονται για τη Στέγη Ανηλίκων.

Ο Ανδρέας Αλυματήρης καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παραδίδοντας τον απινιδωτή, ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους ιδιοκτήτες σκαφών, τους καταστηματάρχες και ξενοδόχους, τους αθλητές, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τους ναυαγοσώστες και όλους όσους συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια αυτή, ενώ κάλεσε κι άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς ώστε να συνδιοργανώσουν και να συντονίσουν μελλοντικά επόμενες εθελοντικές δράσεις. Ο Δήμαρχος παίρνοντας με τη σειρά του το λόγο, δήλωσε: “Αν κάποιος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια είναι ο Δήμος προς εσάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Ανδρέα που είχε τη αρχική ιδέα, όλους τους επώνυμους που βοήθησαν αλλά και τους ανώνυμους που έβαλαν στους κουμπαράδες τον οβολό τους. Ευχαριστούμε όλη αυτήν την ομάδα που βοήθησε ώστε να έχουμε τον απινιδωτή στα χέρια μας. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα εργαλείο χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο και που μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε από εμάς” Ο κ. Λειβαδάρας αναφέρθηκε και στο δυσάρεστο περιστατικό με τον παραλίγο πνιγμό που είχε σημειωθεί πριν λίγο καιρό στην παραλία της Βάρης που είχε ωστόσο αίσια έκβαση. “Θέλω να σας πω ότι πριν λίγες μέρες ο συγκεκριμένος κύριος με πήρε τηλέφωνο για να ευχαριστήσει στο πρόσωπό μου, όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να βρίσκεται στη ζωή. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς λοιπόν, γιατί τέτοιες κινήσεις θέλουν επιβράβευση και μακάρι το παράδειγμά σας να το μιμηθούν κι άλλοι” , είπε ο Δήμαρχος ενώ ο κ. Αληφραγκής, θέλησε να υπενθυμίσει και τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για τη σωστή οργάνωση των παραλιών, με τα seatrac και τις οδεύσεις τυφλών να συντελούν, μαζί με τον απινιδωτή, στην ασφάλεια των πολιτών.

Μετά τις ευχαριστήριες ομιλίες, έγινε μια μικρή επίδειξη του τρόπου λειτουργίας του απινιδωτή, τον οποίο θα χειρίζεται σε περίπτωση ανάγκης ο ναυαγοσώστης της παραλίας και στη συνέχεια βγήκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.