Το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν.Κυκλάδων στις κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2022 - 11:33

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου και την απεργιακή κινητοποίηση στην Υγεία την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 10.30, στην πύλη του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δύο χρόνια τώρα υπερβάλουν εαυτούς, παρόλες τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση των ασθενών από όλα τα νησιά των Κυκλάδων μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Σε αυτούς οφείλεται ότι το νοσοκομείο μπόρεσε να ανταποκριθεί τους τελευταίους μήνες, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, παρόλη την ένταση της υποστελέχωσης ακόμα και σε βασικές ειδικότητες Ιατρών.

Τα αιτήματα τους για άμεσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για στήριξη συνολικά του δημοσίου συστήματος Υγείας κόντρα στο νομοσχέδιο για το «νέο ΕΣΥ», που βαθαίνει ακόμα περισσότερο τους σχεδιασμούς για μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, είναι αιτήματα συνολικά των εργαζόμενων και των οικογενειών μας, όλων όσων καταλαβαίνουν πως το αγαθό της Υγείας είναι δικαίωμα όλων και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κερδοφορίας.

Διεκδικούμε μαζί τους:

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας

 Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγεία

 Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας των Κυκλάδων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού

 Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο του νησιού μας δυστυχώς δεν είναι προσωρινή, οφείλεται στη διαχρονική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως κόστος. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα εξαιτίας της ακρίβειας, της φτώχειας που «θεριεύει» στις λαϊκές οικογένειες, που υποβαθμίζει την Παιδεία στα σχολεία και απαξιώνει τα νοσοκομεία. Σε αυτή τη βαρβαρότητα να μην δείξουμε καμία αναμονή και ανοχή. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν δίπλα στους Υγειονομικούς στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη με κορύφωση την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.