Διάκριση για το “ευχαριστώ” του Μ. Τράκα προς τους ανθρώπους της καθαριότητας

  • Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:40

H «Καθαρή Εβδομάδα», η πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με την Kärcher Ελλάδος, ξεκίνησε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, με στόχο να ευχαριστήσει όλους όσους συμβάλλουν καθημερινά στο να φροντίζουν οι πόλεις μας να είναι καθαρές. Μια δράση αναγνώρισης προς όλους τους καθημερινούς ήρωες της καθαριότητας, λέγοντας τους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που διατηρούν τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου καθαρό και φιλικό προς τους πολίτες.

Η «Καθαρή Εβδομάδα» είχε διάρκεια από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, με στόχο να καθιερώσει έναν ετήσιο θεσμό που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

Στο πλαίσιο της “Καθαρής Εβδομάδας” δημιουργήθηκαν video, τα οποία συμμετείχαν σε διαγωνισμό, με κριτική επιτροπή τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον σκηνοθέτη Μενέλαο Καραμαγγιώλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Karcher Ελλάδος, Λάζαρο Φραντζή και την μηχανικό ήχου, μουσικό και VR Developer, Ρένια Παπαθανασίου.

Τρία βραβεία δόθηκαν στις ταινίες που ξεχώρισαν, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία του Μάρκου Τράκα από τη Σύρο. Συγκεκριμένα, το 1o βραβείο κέρδισε η Μαριλία Κολυμπίρη, το 2ο βραβείο ο Στέλιος Μπουζιώτης και το 3ο βραβείο ο Μάρκος Τράκας, ενώ ακόμη 7 ταινίες έλαβαν έπαινο.