Ο Σύλλογος Κατ' Οίκον Νοσηλείας στον Μητροπολίτη και στον Καθολικό Επίσκοπο

  • Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, 2023 - 19:45

Επισκέψεις στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Δωρόθεο Β' και στο Σεβασμιώτατο Καθολικό Επίσκοπο π.Πέτρο Στεφάνου πραγματοποίησαν μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου παροχής φροντίδας και κατ οίκον νοσηλείας Σύρου.

Κατά τις συναντήσεις αυτές οι οποίες έγιναν μέσα σε φιλικό κλίμα, μετά την ανταλλαγή των ευχών, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Αλμπανόπουλος  παρέθεσε πτυχές της δράσης του Συλλόγου.

Είναι γνωστό ότι  η Ορθόδοξη και η Καθολική εκκλησία του νησιού στηρίζουν το Σύλλογο, μέσω και του μη αιρετού εκπροσώπου ιερέα που ορίζουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε η συνάντηση του Συλλόγου και τυπικά απαραίτητη, πέρα από την αυτονόητη ουσιαστική σημασία της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων για τη δράση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β' όσο και ο Σεβασμιώτατος π.Πέτρος αφού άκουσαν με προσοχή τους εκπροσώπους του Συλλόγου δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους προς το Σύλλογο.