Διαδικτυακές δράσεις Ιανουαρίου του Κέντρου Πρόληψης "ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ"

  • Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2023 - 15:08

Το Κέντρο Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» προσκαλεί μαθητές/τριες Λυκείου να συμμετέχουν στο διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα:  

 «Άγχος, θυμός, λύπη… σύμμαχοι ή εχθροί;»

Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2023, 11:00- 13:30

Τι κάνω με τα δύσκολα συναισθήματα; Πώς μπορώ να τα διαχειριστώ;

Το εργαστήριο έχει στόχο οι έφηβοι να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν δύσκολα συναισθήματα, καθώς και να εκπαιδευτούν σε αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης αυτών των συναισθημάτων, μέσα από ατομικές και ομαδικές ασκήσεις, συζήτηση και δημιουργική αλληλεπίδραση όλων των συμμετεχόντων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας zoom και απαιτείται οι συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή κάμερα και μικρόφωνο. Με την ολοκλήρωση των εγγραφών θα ενημερωθούν τηλεφωνικά όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις λεπτομέρειες του εργαστηρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο εγγραφής του zoom έως και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2284024745, καθημερινά 9.00-15.00.

 

Τα διαδικτυακά εργαστήρια για γονείς με τίτλο: «Με αφορμή ένα παραμύθι… εξερευνούμε τον γονεϊκό μας ρόλο» θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή χρονιά!

Στα εργαστήρια αυτά, με αφορμή την αφήγηση ενός παραμυθιού, οι γονείς καλούνται να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν ζητήματα του ρόλου τους, αξιοποιώντας τα μηνύματα και τους συμβολισμούς του παραμυθιού, καθώς και το μοίρασμα με τους άλλους γονείς.

Απευθύνονται σε όλους τους γονείς των Κυκλάδων με παιδιά ηλικίας έως 18 ετών… Γονείς νέοι, γονείς που έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν, καθώς και γονείς που δεν έχουν συμμετάσχει, σε δράσεις του Κέντρου Πρόληψης … είναι ευπρόσδεκτοι να πλέξουμε το μίτο της γονεϊκότητας!

 Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, πρωινή και απογευματινή ώρα, σε συνεργασία με την ομάδα ενήλικων αφηγητών «ΠαραμύθιαΖΩ». 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ή/και περισσότερα εργαστήρια.

2ο εργαστήριο

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 στον αντίστοιχο Σύνδεσμο εγγραφής.

 

  • για το πρωινό εργαστήριο, 10:00-12:30, πατήστε εδώ
  • για το απογευματινό εργαστήριο, 18:00-20:30, πατήστε  εδώ