Κακοτεχνίες στην ασφαλτόστρωση αποκαλύπτουν… λίμνες

Μία μικρή βροχή, μία μπόρα λίγων λεπτών, μπορεί με ευκολία να μετατρέψει κάποιους δρόμους της Σύρου, σε μικρές ‘λίμνες”. Ακόμα και σε κάποιους δρόμους που έχουν επισκευαστεί πρόσφατα,  οι ελλιπείς έλεγχοι από την πλευρά των αρμοδίων κατά την εκτέλεση ασφαλτοστρώσεων, δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο να συμβεί.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κάτω Μάννα, στο ύψος της εξόδου για το αεροδρόμιο, στο περιθώριο του δρόμου, υπάρχουν δύο τεράστιες λακκούβες που όταν βρέχει, γεμίζουν νερό. Ορισμένοι οδηγοί δεν τις αποφεύγουν, με αποτέλεσμα αν υπάρχει κάποιος πεζός που περνάει στο πλάι του δρόμου, να βρέχεται, καθώς υπάρχουν καταστήματα που εξυπηρετούν πολύ κόσμο στο σημείο.

Παρατηρήθηκε ωστόσο πως οι περισσότεροι οδηγοί προσπαθούν να αποφύγουν τη συγκεκριμένη λακκούβα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν επικίνδυνα στο απέναντι διάζωμα, την αντίθετη ροή κυκλοφορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα απευκταίο σενάριο πρόκλησης σύγκρουσης και ατυχημάτων.

Θα πρέπει  οι τεχνικές υπηρεσίες που ελέγχουν εργολαβίες που αναλαμβάνουν την επισκευή και την αποκατάσταση κάποιων δρόμων, να κάνουν έναν αντίστοιχο έλεγχο, ώστε να μη μένουν τεράστιες λακκούβες στο οδόστρωμα, και να αποφεύγονται  φαινόμενα όπως αυτά, που καταγράφονται για το Κάτω Μάννα.

Ετικέτες: