Η Κέα βάζει τα “καλά” της, για την υποδοχή των τουριστών

Η Μεγάλη Εβδομάδα άρχισε και το νησί της Κέας βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασίας για να δεχτεί τους επισκέπτες για την περίοδο του Πάσχα. Το προσωπικό του Δήμου Κέας, τις τελευταίες ημέρες, αδιάκοπα καθαρίζει και ασβεστώνει πλατείες, σοκάκια, σκαλιά και πεζούλια, ομορφαίνοντας τους οικισμούς του νησιού. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος καλεί τους Τζιώτες, όπως κάνουν παραδοσιακά κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος να φροντίσουν τον ευπρεπισμό της ιδιοκτησίας τους. Όπως αναφέρει το κάλεσμα του Δήμου Κέας: “Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή κατοικιών καλό θα ήταν να καθαρίσουν και να ασπρίσουν τους χώρους που τους ανήκουν, συνδράμοντας το έργο του Δήμου που ούτως ή άλλως έχει περιορισμένους πόρους.”

Ρ. Βελισσαροπούλου: “Ο κόσμος που αγαπάει το νησί, να το σεβαστεί όπως πρέπει”

Η δήμαρχος Κέας, Ρένα Βελισσαροπούλου, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη”, για το συγκεκριμένο κάλεσμα και τόνισε πως “ουσιαστικά κάνουμε μία έκκληση σε όλο τον κόσμο, στον κόσμο τον οποίο αγαπάει το νησί, που έρχεται στο νησί, να το σεβαστεί όπως πρέπει και εμείς σαν Δήμος θα καθαρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και ο καθένας μπροστά από το σπίτι του και το κατάστημα του, θα μπορούσε να βοηθήσει. Φυσικά και αυτό που έχουμε πει και στο παρελθόν, θα πρέπει όλοι να προσέχουν στο που θα εναποθέσουν τα απορρίμματα τους, βάζοντας τα προϊόντα ανακύκλωσης στους ειδικούς κάδους και τα απορρίμματα στους αντίστοιχους. Ο κόσμος μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στο πλήρως στο κάλεσμα μας.”

Σε ότι  αφορά,  την τουριστική ροή που αναμένεται στην Κέα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η κα Βελισσαροπούλου φαίνεται πολύ αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι “μέχρι στιγμής πάμε εξαιρετικά καλά.  Έχουμε πάρα πολλές κρατήσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για την εβδομάδα μετά από το Πάσχα. Ξεκίνησε ο κόσμος λίγο διστακτικά αλλά τώρα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά, και στις πληρότητες μας. Σκεφτείτε ότι έχουμε τρία πλοία, τα οποία εξυπηρετούν το νησί, και από όσο γνωρίζω υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια και κρατήσεις.”

Υπενθύμιση και οδηγίες προς τους πολίτες

Όπως τονίζει στο κάλεσμα του ο Δήμος Κέας, 

    • Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα αδρανή και ογκώδη υλικά (μπάζα), όπως και τα κλαδιά, θα πρέπει να καταλήγουν στους αδειοδοτημένους χώρους που υπάρχουν στο νησί μας και όχι δίπλα σε κάδους, σε ρέματα, σε ιδιοκτησίες άλλων ή σε δημόσιους χώρους. 

    • Οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται εδώ: Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο;

    • Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, σύμφωνα με την νομοθεσία, θα πρέπει να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων τους, ειδικά όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, μέσα στους οικισμούς κλπ.

Κλείνοντας την ανακοίνωση του, τονίζει, απευθυνόμενος στον κόσμο: “Διατηρούμε το νησί μας καθαρό, σεβόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους, σεβόμαστε κατοίκους και επισκέπτες, σεβόμαστε τον κόπο των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας. Έτσι, όλοι μαζί θα  υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας σε ένα όμορφο και καθαρό νησί και θα γιορτάσουμε το Πάσχα τιμώντας τις κυκλαδίτικες παραδόσεις μας”.