Η βιοτεχνία λουκουμιών “Λειβαδάρας” γιορτάζει έναν αιώνα ιστορίας

  • Τρίτη, 1 Αυγούστου, 2023 - 14:04

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της, η βιοτεχνία λουκουμιών “Α & Β Λειβαδάρας ΟΕ”, διοργανώνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 Αυγούστου, μία ξεχωριστή εκδήλωση για το κοινό, στο κεντρικό της κατάστημα στην οδό Ακτή Εθνικής Αντίστασης 24, στην παραλία της Ερμούπολης.

Όσοι παραβρεθούν μετά τις 8 το βράδυ στο κατάστημα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία του κοψίματος των λουκουμιών, θα γευτούν κεράσματα, ενώ θα υπάρχουν και αρκετές άλλες εκπλήξεις.

100 χρόνια ιστορίας

Η οικογένεια Λειβαδάρα, και συγκεκριμένα ο παππούς Αντώνιος, ξεκίνησε από το 1923 να κατασκευάζει λουκούμια, χαλβαδόπιτες, χαλβά και άλλα ζαχαρώδη προϊόντα, καθώς ήταν άνθρωπος με μεράκι και ταυτόχρονα φρόντιζε ιδιαίτερα την ποιότητα των προϊόντων του, γρήγορα αναδείχτηκε ανάμεσα στους καλύτερους στο χώρο. Το 1933 κερδίζει το πρώτο βραβείο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το 1936 στη Σύρο, στην Πανκυκλαδική Έκθεση Τροφίμων.

Ο γιος του, Ανδρέας, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση με το ίδιο μεράκι κληροδοτώντας το στα παιδιά του, Αντώνη και Βασίλη. Ο Αντώνιος Λειβαδάρας, συνεχιστής της μακρόχρονης οικογενειακής επιχείρησης στην παρασκευή λουκουμιών και ζαχαρωδών προϊόντων, έχει προαγάγει τη βιοτεχνία σε μια αναγνωρισμένη επιχείρηση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δίνοντας προτεραιότητα στην υψηλή ποιότητα με την επιλογή αγνών φυσικών υλικών, τα οποία προσφέρουν την ιδανική γεύση.

Το 1987 ήταν οι πρώτοι στη Σύρο που ξεκίνησαν την παρασκευή παγωτού από φρέσκο συριανό γάλα. Το κατάστημα, που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της Ερμούπολης, διαθέτει όλα τα παραδοσιακά προϊόντα, λουκούμια, χαλβαδόπιτες, χαλβά κ.ά.

Η μακρόχρονη εμπειρία, η χρήση αγνών υλικών, το μεράκι και η υπερσύγχρονη βιοτεχνία εξασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων και τη μοναδικότητα της γεύσης τους, γεγονός που φέρει την επιχείρηση “Α.Β. ΛΕΙΒΑΔΑΡΑΣ Ο.Ε.” πρώτη στις προτιμήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών.