Σύρος: Προσοχή! Νέα προσπάθεια απάτης με πρόσχημα την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

  • Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, 2023 - 13:35

Δίχως τέλος φαίνεται πως είναι οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν Συριανούς επιχειρηματίες, με πρόσχημα ότι τηλεφωνούν από τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, όταν άγνωστοι τηλεφώνησαν σε επιχειρηματία ο οποίος έχει συναλλαγές με την Περιφέρεια, ζητώντας του να τους δώσει κωδικούς από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, προκειμένου να του καταθέσουν χρήματα που του οφείλονται, με τη δικαιολογία ότι έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ωστόσο, αμέσως αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και επικοινώνησε με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο τρόπος δράσης των επιτήδειων είναι συγκεκριμένος, μπαίνοντας μέσα στη Διαύγεια από όπου αντλούν πληροφορίες για τα παραστατικά πληρωμής που έχει η Περιφέρεια. Στη συνέχεια, επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους, στην προσπάθεια να αντλήσουν προσωπικά στοιχεία, τα οποία θα τους αποφέρουν οικονομικά οφέλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, καθώς πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες επιχειρήσεις στο νησί.

Για τα εν λόγω περιστατικά έχει γνώση και η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ το τηλέφωνο που χρησιμοποιούν είναι το: 6948810446.