Σύρος: Καθαρισμός Καμινιού στη Λία από την ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά

  • Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2023 - 11:25

Καθαρισμός των απορριμμάτων της περιοχής γύρω από το ρέμα της Λίας και ενός παλιού καμινιού, στο τέλος του μονοπατιού Κάμπος - Αερόλιθος - Λία στην Απάνω Μεριά, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά.

Μέλη της ομάδας της ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά μαζί με είκοσι εθελοντές, περπάτησαν στο μονοπάτι και έπειτα από αρκετές ώρες, κατάφεραν να μαζέψουν 2.000 λίτρα σκουπίδια, τα οποία διαχωρίστηκαν σε μεταλλικές συσκευασίες, γυάλινα μπουκάλια και μη ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως πλαστικά).

Παρά τον τεράστιο όγκο που συγκεντρώθηκε, εκτιμάται ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών μέσα στο καμίνι, τα οποία βρίσκονται πάνω από είκοσι χρόνια εκεί και η αποσύνθεση τους είναι αρκετά προχωρημένη. Ενδεικτική είναι η ανακάλυψη σκουπιδιών με ημερομηνίες λήξης στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι δεκάδες σακούλες συγκεντρώθηκαν σε απάνεμο σημείο και η μεταφορά τους από την Λία μέχρι το Κίνι, θα γίνει από τον Όμιλο φουσκωτών και ταχυπλόων Σύρου, όταν ο καιρός επιτρέψει την ασφαλή προσέγγιση στην παραλία, ώστε να παραδοθούν στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

“Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και όλες όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν ενεργά στην πρωτοβουλία μας, οικογένειες, φοιτητές και άτομα όλων των ηλικιών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κοινωνία της Σύρου, στήριξε ενεργά τη δράση μας”, τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά.