Σύρος: Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε ο Άγιος Νικόλαος (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

  • Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:10
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Σύρο η ημέρα του Αγίου Νικολάου.
Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ και Σύρου κ. Δωροθέου Β΄. Προ του πέραχος της Θείας Λειχουργίας θα τιμηθεί με το μεχαλλιο της Ιεράς Μηχροπόλεως ο Αξιωματικός του Ε.N. Ύπαρχος του πλοίου «BLUE STAR PAROS», κ. Σταυρος Βουδούρης, για την αυτοθυσιαστική προθυμία του να ριφθεί το παρελθόν θέρος στη θάλασσα, στο λιμάνι της Τήνου, για να σώσει ηλικιωμένη γυναίκα, που ανεβαίνονχας στο πλοίο έπεσε στη θαλασσα, από το δυνατό άνεμο.
Στη συνέχει πραγματοποιήθηκε πάνδημη Λιτανεία της ιερής Εικόνας και των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη συμμετοχή Μελών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας, Μαθητών, Προσκόπων και Αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία μετά τον Άγιο Νικόλαο κατευθύνθηκε στο Θέατρο Απόλλων, έπειτα στην Πλατεία Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και τέλος από την οδό Ερμού, ως την Ακτή Πέτρου Ράλλη και την Πλατεία Κανάρη, όπου έριξαν στέφανα στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση και τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, των Αλιέων, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και ιδιωτών θα αποδίδουν τιμές.
Το εορταστικό κλίμα της ημέρας συμπλήρωσαν η σημαντική παρουσία του κόσμου που είχε κατακλύσει τους δρόμους, τα πολλά σκάφη που έπλεαν μέσα στο λιμάνι της Ερμούπολης και οι συριγμοί των πλοίων.