Σαντορίνη: Εκδήλωση του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

  • Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, 2024 - 08:51

Στο Μπελώνειο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, η εκδήλωση της κοπής της πίτας του Περιφερειακού Παραρτήματος Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος συνοδευόμενος από μέλη του ιερατείου της Ι.Μ.Θ , ο Δήμαρχος, η έπαρχος, η Πρόεδρςο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Κοινοτήτων ενώ τα μέλη και οι φίλοι του παραρτήματος ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο.

Στην παρουσίαση των δράσεων του παραρτήματος η Πρόεδρος κ. Μαρία Αργυρού, στάθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη στους πληγέντες των καταστροφικών φαινομένων ( πυρκαγιές – πλημμύρες) της χώρας μας αλλά και τη βοήθεια που παρείχε μέσω της Κεντρικής Διοίκησης του Ερυθρού προς την Τουρκία -Συρία (σεισμοί ) και Παλαιστίνη ( συνεχιζόμενος πόλεμος).

Τόνισε ιδιαίτερα ότι με τη βοήθεια τοπικών επιχειρήσεων και φορέων, συνδράμει αναξιοπαθούσες οικογένειες σε Σαντορίνη και Θηρασιά.

Έκανε αναφορά στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξήχθηκαν το Μάϊο του 2023 σε πάνω από 300 άτομα, ενώ παραδόθηκαν και μαθήματα ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής σε μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, από εκπαιδεύτρια του Τομέα Υγείας του ΕΕΣ.

Ιδιαίτερη έκκληση απηύθυνε προς όλους, να προσφέρουν λίγο χρόνο από το χρόνο τους σε επισκέψεις στους τρόφιμους του πτωχοκομείου, κάτι που θα τους κάνει να νοιώθουν ότι δεν είναι μόνοι ούτε απομονωμένοι.

Τέλος, ευχαρίστησε την τοπική αγορά για τα δώρα που προσέφεραν για τη λαχειοφόρο αγορά, το ζαχαροπλαστείο ΖΩΤΟΣ για την προσφορά της πίττας, την Αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ για την ποικιλότροπη συμπαράστασή της και τη μεταφορική ΧΑΛΑΡΗΣ, για την δωρεάν αποστολή των συγκεντρωθέντων ειδών προς την κεντρική αποθήκη του ΕΕΣ, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.