Η Σύρος στους οκτώ top προορισμούς για τις απόκριες

  • Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2024 - 08:05

Το athinorama προβάλει τα 40 χρόνια του Συριανού καρναβαλιού, φιλοξενώντας όχι μόνο τις εκδηλώσεις που διεξάγονται, αλλά κατατάσσοντας τη Σύρο ανάμεσα στους οκτώ top προορισμούς για τις απόκριες.

Τι αναφέρει για τη Σύρο

Στάση no6: Σύρος

Οι Απόκριες με αιγαιοπελαγίτικο αέρα & "Zεμπέκια"

Απόκριες Σύρος

Θωμαής Μενδρινού, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Φέτος το καρναβάλι μας εν ονόματι "Γεώργιος Σουρής" κλείνει τα 40 χρόνια οπότε αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι Απόκριες θα είναι επετειακές, άκρως γιορτινές και ακόμα πιο ξεχωριστές από τα προηγούμενα χρόνια.

Όλο το νησί "ντύνεται" με μία μοναδική διάθεση από την Παλιά πόλη μεχρι την Ερμούπολη προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες κάθε είδους εκδήλωσης που ανταποκρίνεται απόλυτα στις αποκριάτικές μέρες και νύχτες. Με ένα πρόγραμμα δυνατό και πλούσιο το οποίο όμως κορυφώνεται σαφώς το τελευταίο τριήμερο. Για εμάς στόχος είναι να προσφέρουμε σε όλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία ταυτόχρονα όμως με ποιότητα και αίγλη. Φέτος αξίζει να πούμε ότι για πρώτη φορά κάνουμε το καρναβάλι των παιδιών το οποίο ξετυλλίγεται στις 10 Μαρτίου καλώντας τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους τόσο από το νησί όσο και από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Όλες τις μέρες και νύχτες η Σύρος έχουν γιορτινή διάθεση με πολλά δρωμενα στην ατζέντα της. Ξεχωρίζει ιδιαίτερα η καρναβαλική παρέλαση στις 16 Μαρτίου στον μεσαιωνικό οικισμό του νησιού με παραδοσιακό αέρα το οποίο κάτοικοι και επισκέπτες αξίζει να παρακολουθήσουν όπως επίσης και η αναβίωση του εθίμου "Tα ζεμπέκια" που αποτελεί ένα εξαιρετικό θέαμα με μία ομάδα μαυροφορεμένων ανδρών χορευτών να κινούνται υπό τους ήχους ενός πολεμικού χορού με όλο το νησί να χειροκροτεί περήφανα.

Φέτος οι καρναβαλιστές θα φτάσουν τους 2000 αναφορικά με την κεντρική παρέλαση που πραγματοποιείται στο κέντρο του νησιού, στην πανέμορφη Ερμούπολη όπου μετά το πέρας η κάθε καρναβαλική ομάδα να χαρίζει έναν τελευταίο χορό και όλοι θα αποφασίσουμε τον μεγάλο νικητή και την βράβευση του.

Tips: Σε ένα νησί που φέτος διακρίθηκε στο 2ο πιο φιλόξενο μέρος του κόσμου και διαθέτει μια πολιτισμική ταυτότητα που ξεχωρίζει, ο κόσμος που θα την επισκεφθεί αξίζει ιδιαιτέρως να κάνει μία βόλτα από το "Θέατρο Απόλλων" και να παρακολουθήσει δρώμενα καθώς φέτος γιορτάζουν και τα 160 χρόνια από την ίδρυση του. Επίσης οπωσδήποτε μία στάση στην επετειακή έκθεση φωτογραφίας από την ιστορία του Συριανού Καρναβαλιού στην Πιάτσα της Άνω Σύρου.

Σάββατο 16/3

Η 1η καρναβαλική παρέλαση έχει παραδοσιακό αέρα στα γραφικά στενά της Άνω όπου ξεχύνονται οι καρναβαλικές ομάδες με άπλετο κέφι και αυθορμητισμό.

Κυριακή 17/3

2η καρναβαλική παρέλαση και τελετή λήξης του Συριανού Καρναβαλιού στην Ερμούπολη | συναυλία με την party band Popapola

Πηγή:athinorama.gr

Ετικέτες: