Σύρος: Η μαθητιώσα νεολαία τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (Φωτο)

Με την παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη της μαθητιώσας νεολαίας, των σπουδαστών, των πρόσκοποι και των εκπρόσωπων από το ΤΕΘ Ερμούπολης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Σύρο.

Της παρέλασης προηγήθηκε η δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης του Α΄ και του Β΄ βαθμού, εκπροσώπων φορέων και κομματικών οργανώσεων, βουλευτών του νομού και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Η επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα στο εθνικό ηρώο της πόλης και συγκεκριμένα στο κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια.

Να σημειωθεί ότι την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνας Φλουρής, ενώ η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογιού, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι νέοι και οι νέες της Σύρου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, ύψωσαν ψηλά την γαλανόλευκη σημαία, εισπράττοντας το χειροκρότημα που κόσμου που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση σκόρπισαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Σύρου, όπου παρέλασαν για πρώτη φορά, καθώς και ο Σύλλογος Δρομέων Ελπίδας Αιγαίου.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς Συλλόγους της Σύρου και του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της Κοινής Γνώμης.