Εικόνες που δε συνάδουν με την πολιτιστική και περιβαλλοντική ευσυνειδησία

Δεν φταίει για τα πάντα ο Δήμος

Δυστυχώς όσες προσπάθειες και αν γίνουν, όταν απουσιάζει η περιβαλλοντική ευσυνειδησία, η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας δε θα βελτιωθεί.

Οι φωτογραφίες από την περιοχή των Χρούσσων, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι αδιαφορούν για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας που υπάρχουν.

Κάποιοι λοιπόν προτίμησαν όχι μόνο να πετάξουν έξω από τους κάδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια τους, αλλά και να εναποθέσουν σε αυτούς μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι μεγάλος όγκος των απορριμμάτων να διαχυθούν γύρω από τους κάδους, στο δρόμο, αλλά και μέσα μέσα σε χωράφια, δημιουργώντας εκτός από περιβαλλοντικό πρόβλημα, κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς.

Είναι δεδομένο ότι η υπηρεσία Καθαριότητας όσες υποχρεώσεις και αν έχει απέναντι στους δημότες, δεν μπορεί να μετατραπεί σε "χωροφύλακα" και να τριγυρίζει πίσω από τον καθένα που πετάει τα σκουπίδια του ανεξέλεγκτα και δεν σέβεται κανέναν και τίποτα.

Η νοοτροπία αυτή, να εναποθέτουμε τα απορρίμματά μας όπου εμάς μας βολεύει, δείχνει αδιαφορία προς όλους και κυρίως προς τον εαυτό μας.