Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

  • Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024 - 16:53

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα).

Όπως τονίζει ο ίδιος, την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το βόρειο τμήμα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα) και την Κρήτη.

Πάντως, σύμφωνα με το windy, περισσότερες καταιγίδες θα έχουμε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αττική.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές, και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφορ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:protothema.gr

Ετικέτες: